434 / 612
    Pstruh lososovitý s domácimi semolinovými tagliatelle, pečenou a surovou nakladanou oranžovou repou
    Komentár bol odstránený
    lubos
    autor

    Filety pstruha lososovitého (chovateľ: Kunowský majer) treba riadne naolejovať, nasoliť a kožou nadol položiť na stredne rozpálenú nepriľnavú panvicu. Pomaly opekať na koži takmer úplne do hotova, na posledných 10 sekúnd treba obrátiť. V strede má byť rybka ešte polosurová a štavnatá.

    Cestoviny uvarte v riadne osolenej vode "na skus". Sceďte a trochu vody z cestovín si nechajte bokom. Cestoviny vráťte späť do hrnca.

    Do druhej studenej panvice vložte sušené čili a na plátky nakrájaný cesnak. Prilejte dosť oleja a nechajte takto pomaly zahrievať, až nezačne cesnak hnednúť.
    Olej sceďte do cestovín, pridajte trochu odloženej vody a cestoviny v nej prehrejte a teda chvíľu dovarte. Rovnako pridajte aj výpek z ryby.

    Cviklu umyte, pomažte olejom, riadne osoľte a okoreňte a pečte do zmäknutia zabalené v hliníkovej fólii na 180°C. Trochu vychladnuté ošúpte, ak chcete, premiešajte so soľou, medom, olejom a citrónovou šťavou na zvýraznenie chuti.

    Mňam.

    9. aug 2018