502 / 612
    Opekaný morský vlk (ryba), pyré z bielej maslovej fazule, omáčka z červených pomarančov, maslo
    lubos
    autor

    .
    Pyré:
    1. Namočte veľkú bielu fazuľu cez noc do slanej vody. Na druhý deň uvarte v slanej vode v tlakovom hrnci s bobkovým listom, celou cibuľou a strúčikom cesnaku.
    2. Sceďte. Osmažte cibuľu na masle alebo oleji, pridajte cesnak, sušené bylinky (oregáno, tymián, majorán), bobkový list, uvarenú fazuľu, zalejte vývarom, pridajte 2 - 3 ošúpané nakrájané menšie zemiaky a varte asi 20 minút.
    3. Nechajte vychladnúť, pomixujte do krémova vo vysokootáčkovom mixéri, pridajte olivový olej, soľ, korenie. Dochuťte.

    Omáčka:
    1. Zvarte šťavu z červených pomarančov, pridajte med. Chcete pomerne hustú konzistenciu, ktorá drží na tanieri.

    6. feb 2019