538 / 612
    Pečená hovädzia roštenka (roastbeef)
    lubos
    autor

    Roštenku (certifikovaná bio zo slovenského chovu, vyzretá) sme deň vopred nasolili a zviazali motúzom do valca. Na druhý deň piekli na 150°C do vnútornej teploty 58°C. Po 15 minútach možno mäso krájať.

    Zelenina je narýchlo obarená vo vriacej osolenej vode a premiešaná so soľou a maslom, s trochou vody, v ktorej sa varila.

    Nastrúhate chren a premiešate s kyslou smotanou, soľou a korením.

    11. apr 2019

    Prosím, zviazať motúzom do valca znamená, že len tak vytvarujem tvar? Nič nerolujem alebo podobne?

    22. apr 2020
    lubos
    autor

    @janka_v ahoj! Áno, tak. Iba zatiahneš motúzom, aby sa kus mäsa rovnomerne opekal.

    23. apr 2020

    Ďakujem, to musím skúsiť.

    23. apr 2020