605 / 612
    Rýchle čínske zemiakové soté
    lubos
    autor

    1. Sprudka opečte kusy hydinového mäsa na panvici. Vyberte z panvice.
    2. Vložte do panvice na tenké plátky nakrájanú zeleninu (mrkva, cuketa, kaleráb, karfiol, cibuľa, kukurica, hrášok, fazuľové struky,...). Všetko opražte.
    3. Pridajte uvarené a nakrájané zemiaky a opečené mäso.
    4. V miske premiešajte lyžicu kukuričného škrobu, 3 lyžice vody, 3 lyžice sójovej omáčky, 1 lyžicu cukru. Vlejte do zeleniny, priveďte k varu a varte aspoň 3 minúty do zhustnutia. Ak treba, pridajte vodu. Dochuťte sójovou omáčkou, soľou, korením alebo čili... a hneď jedzte...

    24. júl 2020