Pokiaľ viem, pirohy sa zvyknú doma robiť najviac tak dvakrát do roka. Viac času na túto "babračku" a chute upratovať celú kuchyňu už v roku niet. Tie radostné očká a plné brušká všetkých zúčastnených však stoja za to!
Tieto veľké pirohy sú vyrobené zamiešaním
- uvarených vychladnutých múčnych zemiakov, postrúhaných,
- pohánkovej múky,
- semoliny (tvrdej pšeničnej múky),
- vajíčok a soli.
Niektoré sú plnené
- bryndzou s pridaním zemiakovej kaše,
- iné duseným mletým hovädzím, pripraveným podobne, ako na bolognese, iba s menším množstvom tekutiny.
Poliate sú
- vyškvarenou slaninkou s maslom,
- zriedenou kyslou smotanou,
- posypané karamelizovanou cibuľou,
- dochutené čerstvým kôprom.
Ako dezert sme si upiekli grapefruitový bezlepkový koláč zo
- syru ricotta,
- kukuričnej polenty,
- cukru,
- mletých mandlí,
- masla a vajec,
- grapefruitu alebo iného citrusu.
Recept nájdete v komentároch tu: https://www.modrykonik.sk/blog/lubos/album/inspiracie-96nsl1/30557054/
____________
Mäso na plnenie pirohov sme na skúšku získali od internetového obchodníka Mäso domov.sk. Ak vás nikdy nenapadlo objednávať mäso na internete, tu sú naše dôvody, prečo to skúsiť alebo neskúsiť:
Prečo to skúsiť:
- dovážať hlavne slovenské mäso od overených zmluvných miestnych mäsiarov až k nám domov bol skvelý nápad zakladateľov masodomov.sk,
- kontaktná osoba na stránke je aktívna a nápomocná,
- na výber je fakt veľa druhov mäsa,
- každý produkt je podrobne popísaný aj s nápadmi na použitie a úpravu,
- kupujete produkty v dobrej kvalite od skúseného mäsiara z pohodlia domova,
- svoje špecifiká (napr. preferovaný čas dovozu) môžete uviesť pri zadaní objednávky.
Čo nám na službe chýbalo:
- sme zvyknutí presne poznať výrobcu alebo chovateľa, tento údaj nám však pri väčšine produktov chýbal,
- voľne balené mäsové výrobky treba samozrejme spotrebovať v krátkom čase, rovnako ako u každého iného mäsiara - niekedy by nám vyhovovalo vákuové balenie,
- na platenie treba mať pripravenú hotovosť,
- ak objednávate tovar v nižšej hodnote, môžete platiť pár eur navyše za dovoz.
#test_masodomov #recepty
Ľuboš.
...pozrite si celý obsah blogu Ľubošova kuchyňa.