lulu939075
6. júl 2016
630 

Recenzia ergonosičov - Bimbi 04/2016

Model : klasický, apríl 2016

Parametre : BIMBI MINI                                 BIMBI MAXI

Vek dieťaťa: 1 mesiac - 3 roky                          4 mesiace - 4 roky

Hmotnosť dieťaťa: 3,5 - 20 kg                                 7 - 20 kg

Šírka nosiča: 27 - 42 cm                                          33 - 48 cm

Výška nosiča 30 - 42 cm                                          36 - 48 cm

Obvod bedrového pásu 56 - 130 cm                  56 - 130 cm

Dostala sa mi do rúk ďalšia verzia Bimbi nosiča. Musím povedať že je úplné iný ako ten látkový. Jedine čo je asi rovnaké je strih ale nevedela som to porovnať keďže starší nosič som vrátila majiteľke. Hneď som si všimla že nosič konečne nie je posltrovaný. Ďalšie mi do očí vrazili pracky na nosiči, bolo vidno že sú maximálne pevne a kvalitné, povedala som si saka čo bolo na tom nosiči čo bol robený mesiac dozadu? Toto bol úplné viditeľný rozdiel. V bedrovom pase sa ukrýva asi o cm hrubšia zase karimatka ale zato ramenne popruhy sú tu úplné inač polstrované konečne poriadne, dokonca až moc. Ale nebudem sa tu rozpisovať ideme to prelúskať hlbšie.

Nosenie :

Tento krát som nosič vzala na gurmanfest v období spania malej aby som ho skúsila, na moju smolu mi v ňom nezaspala.  Nosič zabezpečuje ergonomické nosenie, odporúčam keď tak pre staršie detičky najskôr od 6-8 mesiaca keďže je naozaj obrovsky a skracovanie nosiča funguje nefunguje, v tomto konkrétne bolo zužovanie a skracovanie na šnúrky ktoré vôbec nedržali ale o tom nižšie. Keby som nebola rozmaznaná inými nosičmi povedala by som si áno dá sa v tom nosiť, ale ramenné popruhy boli až moc robustné cítila som sa ako rambo a bedrový pas úplné zlomený.  Za tú cenu v ktorých s pohybuje tento nosič by som čakala určite väčší komfort.  Samozrejme šitie ramenných popruhov je zase strašne vysoko aj keď je to málinko posunuté.

Bedrový pás

Bedrový pás je stále nedostatočne vypolstrovaný, aj pri ľahších detičkách ( u mňa 9kg) sa láme a nespĺňa účel opory.  Spona sa stále rovnako ťažko nastavuje kôli bežcovi. Rovnako ako v predchádzajúcej verzii sa tu nachádza karimatka len o nejaký ten cm hrubšia.  Pozitívum je že výplň je konečne poriadne prišitá a nelieta v šatke.

Chrbtová opierka

Chrbtovú opierku je možné rozširovať či zvyšovať. Zväčšovanie je možné pomocou šnúrok a „stopky“ . Bohužiaľ sú tu použité nekvalitné komponenty takže sa to šmýka hlavne keď človek zužuje nosič, bedrový pás sa tiež zošúverí ale pod váhou aj ľahšieho dieťatka šnúrka povolí. Skracovanie nosiča je možné zvnutornej strany čo je veľmi náročné keď už je vnútri dieťatko, v tomto by som zvolila radšej nenastaviteľnú dĺžku ako toto. Nosič svojou šírkou určite nie je vhodný pre novorodencov, podľa môjho odhadu tak od 6mesiacov. Chrbtová opierka je z dvoch vrstiev šatky nevypolstrovaná. Vystuž okolo nožičiek zabezpečuje že dieťatku sa nožičky neotlačia ani keď je „na hoaláča“. Opierka obsahuje odnímateľnú kapucňu.

Ramenné popruhy

Ramenné popruhy sú príjemne polstrované, na ramenách jemnučké aj vďaka šatke, ja by som ale volila naozaj len málinko menej výplne lebo som z toho mala taký „rambo“ pocit ale to je len malinky detail. Pracky na ramenných popruhoch veľmi kvalitné konečne aj  samotný popruh. Bohužiaľ stále sú popruhy pre mňa prišité príliš vysoko k chrbtovej opierke a vadili mi pod pazuchami, pri dlhšom nosení mi to bolo vyslovene nepríjemné. Popruhy aj na mňa málinko širšiu ženu boli strašne dlhé, ale pri maximálnom stiahnutí z každej strany nosič sedel, takže pre užšie ženy odporúčam skrátiť na želanie.

Zhodnotenie na záver

Nosič splna ergonomické podsadenie, na rozdiel od svojho predchodcu sa v ňom už dá aj celkom nosiť a niektorým mamičkám môže byť pohodlný. Hlavne ak máte radšej mäkší bedrový pás. Autorke odporúčam doladiť detaily lebo táto verzia určite neni hodná predajnej ceny za ktorú si ho mamička kúpila. Dovolím si ho porovnávať s inými slovenskými handmade nosičmi keďže sa predáva za rovnakú cenu, a čo sa týka pohodlia spolu vôbec nekorešpondujú. Celkom mi vadilo aj občasné krivé šitie kde asi autorke trošku ušla ruka.  Odporúčanie pre maminky : tento nosič má hodnotu tak maximálne 60-70€ v opačnom prípade by som radšej volila v tejto cene niečo z bazáru.  

Začni písať komentár...

Odošli