lumpidoo
7. okt 2014

Kto je to ten Lumpidoo?

Milé dámy, budúce mamy, mamy....

Vitajte v Pro-shope môjho internetového obchodu www.lumpidoo.sk. Ďakujem, že ste ho navštívili a že v tejto chvíli čítate tieto riadky. Dovoľujem si Vám týmto článkom priblížiť nielen činnosť môjho obchodu, ale aj predstaviť seba a svoj život.

Volám sa Nina a momentálne sa najčastejšie venujem jednému malému, zvedavému a šikovnému chlapčekovi menom Adamko. Mamou som sa stala pred 20 mesiacmi a môj život sa vtedy otočil naruby. Vlastne sa otočil naruby už momentom, kedy sme sa dozvedeli, že sa narodí. Keďže Adamko bol vytúžené bábätko a cesta k nemu bola kľukatá, nevedeli sme sa ho dočkať a spolu s manželom sme si prípravy na jeho príchod vychutnávali.

Väčšinu tehotenstva som strávila doma na gauči, či v posteli, keďže môj Adamko v brušku vyžadoval „jemné zaobchádzanie“. Takže som mala množstvo času na získavanie informácií ohľadne tehotenstva, materstva a starostlivosti o dieťa. Povahou som večný študent a preto som aj v minulosti popri práci večne sedela na nejakom kurze, workshope a prednáške o všetkom, čo ma práve zaujímalo. Tehotenstvom sa mi otvorili dvere k úžasnej novej téme. Téme, ktorou som žila a bola pre mňa všetkým. Nakúpila som knihy, časopisy, navštívila predpôrodné prípravy a zoznámila sa so skvelými ženami, ktoré ma do tejto problematiky zasvätili. O tom, že realita bola častokrát iná ako pekné riadky z knižiek a mamičkovských časopisov asi ani písať netreba.

Ešte v tehotenstve som sa začala zaujímať o to, čo takému bábätku treba kúpiť. A že toho nebolo málo a že by to vydalo na jednu celú vednú disciplínu. Pri nákupoch, hľadaní a vyberaní som sa však často stretla so sklamaním. Všetko bolo modré, ružové, béžové a maximálne tak žlté. A väčšina vecí vyzerala akoby ani nepochádzala z tohto storočia... Hľadala som naozaj dlho a poctivo kým niekto uspokojil moje potreby. Splnil požiadavku kvality a ceny. Či sa podarilo, posúďťe vy!

Našla som a stále hľadám pekné, kvalitné a užitočné vecí pre bábätká, batoľatá a väčšie deti. Väčšina produktov je overená mnou alebo mojimi kamarátkami a preto ich môžem s kľudným svedomím odporúčať ďalej. Povedala som si, že by bolo úžasné, keby sa všetky tieto pekné veci stretli niekde pokope v online priestore, na jednej peknej stránke. A nejde iba o tie veci. Ide o tehotenstvo, rodičovstvo, informácie! Šírenie a zdieľanie skúseností ďalej. Rada sa stretávam a rozprávam s inými mamami. Rada píšem a hovorím o tom, čo prináša každodenný život na materskej.

A tak sa zrodil sen a moja voľnočasová aktivita na rodičovskej dovolenke, z ktorej dúfajme raz, bude aj zamestnanie na plný úväzok. Zrodil sa Lumpidoo. Moje druhé dieťa, ktorému venujem svoj čas väčšinou keď to prvé spí. Vzdelaním aj (bývalým) povolaním som ekonómka/personalistka, a preto je moje „nové zamestnanie“ popri materskej vítaným oddychom od sveta čísel a osviežením mojej každodennej materskej rutiny.

Teším sa, že sa zaujímate o pekné a šikovné veci pre detičky rovnako ako ja! Dajte mi vedieť,  čo pre Vás môžem urobiť. 

Nina Zemanová

Začni písať komentár...

Odošli