86 / 427
    PLNENÁ CUKETA A BAKLAŽÁN /vynikajúce/

    RECEPT:
    cukety, baklažán, syr v črievku-Bambíno /veľké/, oliv.olej, cesnak, soľ, oregáno, cibuľa, bazalka, č.korenie, tvrdý syr, rajčiny, vegetu
    Cuketu aj baklažán prekrojíme, lyžicou vydlabeme vnútrajšok /dužinu s jadierkami/, ale nevyhadzujeme! Cukety a baklažán položíme do zapekacej misy,ktorú sme vytreli oliv.olejom a posypeme ich vegetou. Potom do vydlabaných miest nastriekame bambíno, na husto. Na panvici opražíme nakrájanú cibuľu, cesnak na plátky, pridáme rajčiny na drobnejšie, dužiny s cukety, ktoré sme si nakrájali na malinké kúsky, posypeme korením a všetko spolu podusíme,kým sa trochu neodparí voda. Potom zmesou naplníme nachystané lodičky a dáme zapiecť na cca 30min. Keď cú cukety a baklažán makký, posypeme strúh.syrom a necháme do zlatista prismáhnuť.

    25. sep 2012