120 / 427
    ZAPEČENÁ ČAKANKA

    Čakanku som zatiaľ jedla len v šalátoch, teraz som ju vyskúšala na iný spôsob a je to veľmi chutné.
    RECEPT: /pre dve osoby/
    2biele čakanky, šlahačková smotana, hladká múka, maslo, 4plátky dobrej šunky, č.korenie, soľ, bambíno alebo nejaký tvrdý syr
    Zapekaciu misu si vytrieme olivovým olejom. Položíme do nej čakanky, ktoré sme predtým uvarili cca 8min. vo vriacej vode. Na čakanky dáme plátky šunky a zalejeme syrovou omáčkou.
    Syrová omáčka: roztopíme si asi 1/4 masla, pridáme hladkú múku, popražíme až múka začne žltohnedkavieť, prilejeme smotanu /nie celú/ a miešame. Ak je to moc husté, dolejeme mliekom. Do omáčky vytlačíme jedno bambíno alebo nastrúhame tvrdý syr, necháme roztopiť, dochutíme soľou a korením.
    Pečieme vo vyhriatej trúbe, kým sa hore neurobí hnedá kôrka.

    12. nov 2012