133 / 427
    TOFU S DUSENOU MRKVOU, PÓROM A ŽAMPIÓNMI

    Dostať tofu do malého dieťaťa je niekedy dosť náročné, takže stále vymýšľam spôsob, ako tento zdroj bielkovín ochutiť, aby ho "nepoznal" 🙂 Dneska sa mi to celkom podarilo, len to chcelo tie kúsky tofu do jeho porcie nakrájať na drobulinké kúsky a ochutiť to kepučom for kids.
    RECEPT:
    1 údené tofu
    1 menšia konzerva žampiónov
    polka póru
    1 veľká mrkva
    soľ, MČK, sójová sladká omáčka
    Na olivovom oleji porestujeme pór, kým nezmakne. Vyberieme ho a do panvičky dáme na kolieska nakrájanú mrkvu, tiež porestujeme, potom podlejeme málinko vodou a zakryté podusíme. Pridáme žampióny, tofu, dusíme, nakoniec pór, ochutíme sladkou sójovkou, soľou a korením. Podávame s ryžou, u nás robená na masle, má omnoho lepšiu chuť.

    8. dec 2012