127 / 427
    DOMÁCE ZEMIAKOVÉ LOKŠE

    Jedlá zo zemiakového cesta patria u nás medzi najoblúbenejšie. Sme asi typickí slováci 🙂
    RECEPT:
    cca 5-6 vačších zemiakov uvarených v šupke
    hladká + hrubá múka
    1 vajíčko, soľ, maslo /masť/
    Uvarené zemiaky ošúpeme, postrúhame na jemnom strúhadle, pridáme vajíčko, soľ a hladkú aj polohrubú múku prisypávame podľa potreby tak, aby sa nám urobilo cesto. Nie moc múkové ! Dosku si pomúčime a vyvaľkáme na veľkosť panvice placku cca 2mm hrubú. Pečieme na rozpálenej, suchej ! panvici po oboch stranách a hotové horúce potrieme maslom a osolíme. Originál sa dáva masť,ale u nás miesto nemá .)

    9. dec 2012

    nie je mi jasné,kolko tej múky by malo byt

    7. feb 2013

    @kamilkak Múku budeš postupne prisypávať, robím to odhadom,nemám na to gramáž, musí jej byť toľko, ako sa spravilo cesto, aby sa zemiaky nerozsypávali ale aby zase nebolo moc múkové.

    7. feb 2013

    @m.a.r.t.i.n.a -vďaka 🙂

    7. feb 2013