136 / 427
    NAŠA VIANOČNÁ KAPUSTNICA

    RECEPT: na 6-8l
    cca 1/2kg údenej krkovičky/pliecka, atď/, 2-3klobásky,
    2 veľké cibuľe, červená mletá paprika, bobkový list, čierne korenie, nové korenie, sušené dubáky, bravčové kosti, údené kosti, kyslá kapusta 2kg /najlepšia v Lidl v konzervách/
    Údenú krkovičku a klobásky si uvaríme zvlášť v hrnci /vodu NEVYLIEVAME/. Do druhého veľkého hrnca dáme olej, opražíme cibuľku, zasypeme červenou paprikou, zalejeme vodou a pridáme kapustu, ktorú sme si nakrájali aby neboli veľké kusy, kosti, bobkáč, korenia, hríby a varíme cca 2 -2 1/2hod. Počas varenia prilejeme vodu z uvarenej klobásky a údeného. Keď je kapusta uvarená, nakrájame do nej klobásku, údené a oberieme kosti.
    Toto je náš starý rodinný recept, ešte tam má ísť zopár sušených sliviek, ale tie som ja vypustila, nemám ich rada

    23. dec 2012