161 / 427
    KARAMELOVO PENOVÁ TORTA

    RECEPT:
    Korpus: /priemer 24cm/
    4 vajcia
    100 g hnedeho cukru
    4 PL teplej vody
    75 g polohrubej muky
    25 g Solamylu
    1 PL preosiateho kakaa
    1 KL prasku do peciva
    stipka soli
    Plnka:
    1 konzerva salka ( varit vo vode 2,5 - 3 hodiny)
    170 g masla
    Snehovy korpus:
    4 bielka
    240 g krystaloveho cukru
    Upecieme korpus: Zltka naslahame s cukrom dopenista. Potom pridame vodu a opat slahame, kym sa cukor nerozpusti. Primiesame muku zmiesanu s kakaom a praskom do peciva. Zamiesame. Bielka vyslahame so stipkou soli. Ked su pevne, tak ich uz len rucne opatrne zamiesame do zltkovej masy. Vylejeme do tortovej formy a pecieme vo vyhriatej rure pri teplote 175 stupnov C asi 30 -35 minut. Zbytocne korpus nevysusujte . Korpus nechame vychladit na mriezke.
    Na penovy korpus vyslahame bielka s cukrom, kym je pena pekna , biela a leskla. Na papier na pecenie si nakreslime kruh o priemere 24 cm, alebo si prilozite odnimatelnu obruc z tortovej formy a naneste vyslahane bielka na papier na pecenie. Tenkym nozom oddelte dokola obruce bielkovu penu a obruc odstrante. Dame susit do rury 90 stupnov C ( teplovzdusna rura) na dve hodiny. Z vrchu bol korpus pekne ususeny, ale vo vnutri bol este trochu "mokry". Nechame dobre vychladnut a az potom opatrne odstranieme papier. Ked je salko dobre vychladene, po lyziciach pridavame do masla, ktore sme si predtym naslahali. Vzdy dobre preslahame, aby sa hmoty spojili.
    Skladanie torty:
    korpus rozrezeme na polovicu. Spodnu cast potrieme karamelovym kremom, nato ulozime penovy korpus. Opat potrieme karamelovym kremom a prilozime druhy koprpus. Vrch polejeme roztopenou cokoladou.

    25. máj 2013

    vyzera to paradne, trochu pracne, ale ak to bolo mnamkove, tak isto vyskusam 🙂

    25. máj 2013

    @janka_pn Jani, rozhodne za to stojí !

    25. máj 2013