181 / 427
    TUKOŽRÚTSKA VÝBORNÁ POLIEVKA (bez kapusty a smradu) :)

    RECEPT: (na veľký hrniec)
    2veľké cibule, 600g kracích alebo morčacích pŕs, 4 strúčiky cesnaku, 1 čerstvá feferónka (ja som dala sušenú), 2-3veľké mrkvy, 400g konzerva bielej fazule, 2stonkové zelery, 2 veľké rajčiny, kurací vývar (ja som dala tégliky 3ks), 2PL oliv.oleja, sušené oregáno, MČK, soľ, parmazán
    Cibuľu pokrájame na tenšie plátky a osmažíme na oleji, pridáme maso na malé kocky, orestujeme, prisypeme cesnak a feferónky so semienkami nakrájané na malé kocečky, oregáno, mrkvu,zeler a podusíme. Zalejeme vývarom a pri strednej teplote povaríme,kým zelenina nie je uvarená. Potom pridáme zcedenú fazuľu a nakrájané račiny,ešte povaríme 5minút, dochutíme soľou, MČK. Každú porciu polievku posypeme strúhaným parmazánom.

    24. okt 2013