193 / 427
    ZAPEČENÁ RYBA S CESNAKOM A OMÁČKOU TAHINI

    Máme veľmi radi ryby, ale čerstvé u nás dostať len v Metre, takže keď už tam ideme, nakúpime viac druhov a každý deň máme nejakú inú 🙂 Dneska sme vyskúšali prvý krát morskú rybku Klarias. V ladničke som mala otvorené Tahini a tak mi super padlo, keď som v časopise Apetit našla recept na rybku s omáčkou tahini. 🙂

    26. nov 2013

    RECEPT: 1 morská ryba (ja som mala filety, ale môže byť aj v celku s kožou), soľ, 120ml oliv.oleja, 6 strúčikov cesnaku, zvazok čerstvej petrž.vňaťky, 200g tahini, 120ml citrónovej šťavy, mleté chilli,
    Rybu našikmo niekoľko krát narežeme a zvonka aj zvnútra ju osolíme. Zakryjeme a vložíme do ladničky na 2 hodiny. Potom rybu osušíme a nerýchlo opečeme na rozpálenom oleji. Preložíme do zapekacej nádoby. Cesnak ošúpeme, nakrájame na malé kúsky a spolu so soľou a nasekanou petrželkou "utrieme". Osmažíme na oleji z rybky, ale pozor,nie do zlatova,len kým nezačne vonať. Trúbu vyhrejeme na 180C. Tahini dáme do misky, prešlaháme a postupne pridávame vodu (za stáleho šlahania). Vody spolu asi 120ml. Pridíme citr.šťavu a cesnakovú zmes (bez oleja). Dochutíme chilli, solou...Zmesou prelejeme rybu a dáme piecť na cca 30-40min,podľa toho aká je veľká (hrubá( rybka.

    26. nov 2013