195 / 427
    PEČENÝ PSTRUH

    Tak ďalšia rybka v poradí 🙂 veľmi ľahká príprava a chuťovo mňamka, vhodná aj ako diétnejší obedík či večera.
    RECEPT:
    čerstvé pstruhy, cibuľa, maslo, olej, soľ, drcený kmín, hl.múka, čerstvý estragón, šalvia alebo iná bylinka...
    Umytú rybku ak nie je vyckuchaná, vykucháme, osolíme aj okmínujeme zvnútra i zvonku (nešetriť). Do zapekacej misy dáme roztopené maslo zmiešané s trochou oleja, pridáme cibuľu nakrájanú na mesiačiky. Cibule dajte poriadne, ja som na tieto tri pstruhy dala asi 6cibúľ. Rybu obalíme v hl.múke a uložíme do misy. Do vnútra uložíme zopár polmesiačikov cibule a vetvičku bylinky, cibuľu dáme aj na vrch a zakončíme plátkami masla. Všetko ešte zvrchu posypeme korením na ryby. Nezakrývame a pečieme na 180C kým nie je rybka upečená. Hotovú pokvapkáme citrónovou šťavou.

    8. dec 2013

    Mnaaaamsi mi narobila chute

    8. dec 2013

    @kattija Ešte to tu rozvoniava po byte 🙂

    8. dec 2013

    @m.a.r.t.i.n.a provokater 😉

    8. dec 2013