268 / 427
    PEČENÉ MORČACIE STEHNO

    RECEPT:
    Morčacie stehná dolné
    Prerastená slaninka
    Cesnak ( veľa ), cibuľa, soľ, cuketa, rajčiny, bylinková soľ, čierne korenie
    Stehná umyjeme a našpikujeme kúskami slaniny a strúčikmi cesnaku ( do masa urobíme zárezy a do nich to natlačíme). Osolíme z každej strany a poukladáme do pekáča, kde sme dali cibuľu nakrájanú na mesiačiky, cesnak neošúpaný a prerezaný na pol - celá hlavička, kúsky slaninky a trochu podlejeme vodou. Zakryjeme alobalom a pečieme na 200C cca 60min. Po hodine podlejeme výpekom a odokryté pečieme ešte aspoň 30min. Maso sa musí oddelovať od kosti. Medzitým si na olivovom oleji opražíme kúsky cesnaku, pridáme pokrájanú cuketu a na prudkom plameni opekáme, ku koncu pridáme rajčiny, posypeme bylinkovou solou a je hotovo.

    18. feb 2016