286 / 427
    SPAGHETTI AL BOLOGNESE

    Podla talianskeho receptu:
    250g mletého masa, 1 vačšia mrkva, cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, zelená vňať zo zeleru, soľ, MČK, konzerva krájaných lúpaných rajčín cca 400ml, talianske korenie (dostať v Kauflande), 1dcl bieleho suchého vína, parmezán, malé množstvo sušených hríbov
    Na oleji opražíme cibuľku, nakrájaný cesnak a pridáme na kocky mrkvu, orestujeme a pridáme maso. Za stáleho miešania ho necháme zatiahnuť, prisypeme hríby, ktoré sme predtým namočili v horúcej vode, dolejeme víno, premiešame a necháme odpariť. Pridáme rajčiny, korenia, zelerovú vňať a na slabo zakryté varíme cca 35min., kým mrkva nie je uvarená. Podľa potreby dolievame vodu. Podávame k špagetám posypané parmezánom. Je to výborné !

    17. júl 2016