298 / 427
    OBLÍŽPRST alebo NANUKOVÝ REZ

    RECEPT:
    Korpus: 5 vajíčok, 200g kryštál.cukru, 5PL vody, 2PL kakaa, 170g polohrubej múky, 1/2 PDP
    Žĺtky vyšlaháme s cukrom, postupne pridávame horúcu vodu a slaháme do peny. V druhej mise si urobíme sneh z bielkov. Múku zmiešame s kakaom a PDP a pomaly ju vmiešame k žĺtkovej zmesy. Postupne vmiešavame sneh, ale už len metličkou. Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a dáme piecť na 180C.
    Krém: 5 žĺtok, 750ml mlieka, 2 Zlaté klasy ( teraz dosť nový s pridaním pravej vanilky, je super ), 250g masla, 200g práškového cukru, 1 vanilkový cukor
    Z mlieka a Zlatého klasu uvaríme puding, počas varenia pridávame po jednom rozšlahané žĺtka. Bude sa to hrudkavieť, treba stále miešať, najlepšia je na to metlička. Necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Do pudingu potom postupne zašlahávame vymiešané maslo s cukrami.
    Na korpus natrieme vrstvu kyslého lekváru, na to dáme plnku a na ňu nad parou vysľahané bielka s cukrom. ( min.5 bielok, ja som dala 7 a cca 200-250g kryštál.cukru ). Nad parou sa to šlahá min. 8min.
    Koláč necháme vychladiť, najlepšie aspoň 2 hodiny v ladničke. Je strašne dobrý

    18. okt 2016