330 / 427
    Výborná pečená krkovička na póre

    Recept:
    krkovička, prerastená slaninka, pór, červená paprika, gyros korenie, soľ, mleté čierne korenie, hladká múka
    Mäsko si nakrájame na hrubšie rezne, mierne naklepeme, osolíme, okoreníme MČK, gyros korením a obalíme v múke. Na panvici ich sprudka opečieme, aby sa mäso zatiahlo.
    Na hlboký plech alebo pekáč dáme trošku oleja a poukladáme pór nakrájaný na kolieska. Póru treba veľa. Trochu osolíme, okoreníme a premiešame so slaninkou, ktorá je nakrájaná na tenké plátky. Rezne poukladáme na pór. Do výpeku na panvici dáme mletú červenú papriku, premiešame a zalejeme cca 0,5l vriacej vody. Chvíľku povaríme a zalejeme tým mäsko. Plech zakryjeme alobalom a dáme piecť na 200C cca 1-1,5hod. Mäsko po hodine pozrite, ak je málo šťavy, treba trochu podliať. Mäso musí byť úplne mäkké.
    Je to výborné 👌

    20. feb 2018