334 / 427
    Makovo citrónový koláčik

    Recept: 🍰 ( vyšší plech cca 36x26cm )
    280g polohrubej múky
    140g mletého maku
    200g kryštálového cukru
    6 vajíčok
    1 prášok do pečiva
    100ml oleja + 100ml vlažnej vody
    1PL ( kopcom ) nastrúhanej citrónovej kôry
    Celé vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny, pridávame postupne olej a vodu, potom preosiatu múku s pdp a nakoniec mak s citr.kôrou. Vylejeme na plech s pečiacim papierom a dáme do vyhriatej truby ( 180C ) na cca 25-30min. Necháme vychladnúť.
    Plnka: 250g mascarpone, 250 tvarohu vo vaničke, 250ml šľahačky na šľahanie, 1 stužovač šľahačky, 4PL práškového cukru
    Mascarpone vymiešame s väčšou časťou cukru. Pridáme tvaroh, vyšľaháme. Do šľahačky dáme zbytok cukru, stužovač a vyšľaháme do husta. Postupne ju vmiesavame k mascarpono-tvarohovej zmesy. Plnkou potrieme vychladnutý koláč a dáme do chladničky.
    Posledná žltá vrstva:
    1 vanilkový puding
    Šťava z dvoch veľkých citrónov
    6PL cukru práškového
    Voda, ktorá musí spolu s citrónovou šťavou robiť dokopy 550ml
    Z týchto surovín uvaríme polevu, ktorú za častého miešania necháme vychladnúť a navrstvíme ju na koláč. Necháme v chlade stuhnúť . 🍋

    25. feb 2018