360 / 427
    Fritata s batátmi a zeleninový šalát s fetou

    • 300 g batatov
    • 250 g brokolice
    • 200 g cottage cheese
    • 50 g parmezánu
    • 6 vajec
    • 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
    • 1 ČL mletého čierneho korenia
    • 1 ČL sušených byliniek (bazalka, tymián,…)
    • ¼ ČL soli
    • olivový olej v spreji
    Postup:
    V prvom rade si brokolicu rozdelíme na ružičky, ktoré na pare uvaríme do mäkka. Následne ružičky nakrájame na malé kúsky. Medzitým si bataty ošúpeme, nakrájame na tenké kolieska, ktoré osolíme a okoreníme. Na panvicu si nastriekame trochu olivového oleja a nakrájané bataty si na miernom ohni opečieme do zmäknutia. Vo väčšej miske si spolu zmiešame uvarenú a nakrájanú brokolicu a opečené bataty. Pridáme k nim cottage cheese, vajíčka, 20 g strúhaného parmezánu a poriadne premiešame. Na záver pridáme mleté čierne korenie, sušené bylinky, nasekanú petržlenovú vňať a opäť premiešame.
    Zmes prelejeme do panvice či zapekacej misy vhodnej do rúry. Frittatu zasypeme zvyšným nastrúhaným parmezánom a pečieme ju približne 20 minút pri 180℃ do zlatista. Upečenú frittatu vyberieme, necháme trošku vychladnúť, nakrájame a podávame! Mňam!

    10. nov 2021