365 / 427
    Výborný tempeh s ryžovými nudlami

    Na víkend som potrebovala pomíňať niečo z ladničky, nakoľko ideme preč a celkom jednoduchou kombináciou sa podarilo toto úžasné jedlo.
    RECEPT:
    Ryžové slíže
    Tempeh marinovaný ( Kaufland )
    Pór
    Žampióny ( čerstvé alebo sterilizované nakrájané )
    Mrkva
    Sezamové semiačka
    Listový špenát ( nemusí byť, ja som sa ho chcela zbaviť )
    Jarná cibuľka
    Sójovka alebo Tamari omáčka
    Ustricová omáčka ( ak máte, inak pridať viac sójovky )
    Soľ, MČK
    Slíže urobte podľa návodu.
    Na olivovom oleji si osmáhnete mrkvu nakrájanú na tenučké šikmé plátky, pór, jarnú cibuľku a žampióny. Polejete sójovkou, ustricovou omáčkou, okoreníte. Medzitým si na druhej panvici do zlatista opečiete nakrájaný marinovaný tempeh, ktorý potom pridáte k zelenine. Zeleninu opekáte tak,aby mrkva zostala jemne chrumková. Ku koncu dáte listy špenátu, podľa chuti osolíte, posypete sezamovými semiačkami a premiešate s hotovými nudlami. 👌

    3. dec 2020