371 / 427
    Talianska rajčinová s parmezánom

    Receptík:
    Robím od oka, ale cca takto:
    1 cibuľa
    3 strúčiky cesnaku
    1 konzerva lúpaných rajčín
    1 krabička rajčinovej šťavy ( pridávam foto )
    Vývar ( ak nemáme, môže byť aj 1-2kocky, ja kupujem bio v DM a sú výborné )
    Oregáno, bazalka ( ak nie sú čerstvé, tak sušené )
    Bobkový list, zelerová vňať, soľ, MČK, trstinový cukor
    Parmezán
    Na olivovom oleji orestujeme cibuľu, ku koncu pridáme nakrájaný cesnak ( nepražíme dlho, zhorkol by ) a vlejeme lúpané paradajky aj šťavu. Nasypeme oregáno, bazalku, mčk, bobkáč, vňať, vývar a varíme cca 15-20min. Bobkový list vyberieme a ponorným mixérom vymixujeme. Nemusí byť úplne najemno. Osolíme, pridáme trošinku trstinového cukru a na tanieri posypeme parmezánom a polejeme pár kvapkami oliv.oleja

    22. dec 2020
    22. dec 2020