380 / 427
    Čokoládová torta s mascarpone krémom

    Forma 18cm
    Korpus:
    3 vajíčka
    90g kryš. cukru
    3 PL oleja
    95g hladkej múky zmiešanej s kakaom
    Špetka soli
    Na dno formy dáme kruh z peč.papiera a boky vymažeme.
    Bielka so soľou vyšlahať, ku koncu postupne prisypávať cukor a šlahať, dokopy cca 5min, sneh musí byť úplne tuhý. Žĺtky + olej zvlášť v miske zamiešame a postupne zašlahávame do hotového snehu. Nakoniec jemne už len ručne metličkou primiešať múku s kakaom. Piecť na 150C cca 40min.
    Krém:
    250g mascarpone
    180ml šlahačky na slahanie
    120g čokolády
    Podľa potreby cca 2PL trstinového cukru
    Čokoládu, najlepšie vysokopercentnú roztopíme vo vodnom kúpeli a necháme mierne vychladnúť. Následne ju zašlaháme do mascarpone izbovej ! teploty. Ochutname, ak sa vam zda mali sladke, pridame cukor. Potom postupne prilievame slahacku a tiez zaslahávame. Krem dame do chladu na pol hodinu.
    Vychladnuty korpus prerezeme napol, spodny diel natrieme kyslastym dzemom, naukladame platky bananu, hrubo potrieme kremom, prilozime vrchny korpus a celu tortu potrieme zbytkom kremu.

    1. mar 2021