392 / 427
    Polievka z maslovej tekvice

    Recept:
    ½ väčšieho póru
    čerstvý rozmarín (aj sušený môže byť)
    2 strúčiky cesnaku
    olivový olej
    1 stredne veľkú maslovú tekvicu
    3 mrkvy
    vegetu bez glutamánu ( alebo bio polievkový základ z DM )
    morskú/himalájsku soľ, mleté čierne korenie
    Pór si rozmixujeme s rozmarínom a cesnakom.
    Spolu s 1 lyžicou oleja dáme do hrnca a asi 2 minúty pražíme.
    Tekvicu a mrkvu očistíme, nakrájame na menšie kusy a pridáme k už opraženej zmesi v hrnci.
    Zalejeme prevarenou vodou. Dochutíme vegetou, soľou a korením.
    Varíme, kým kusy zeleniny nie sú dostatočne mäkké a následne rozmixujeme do hladka. Ak je polievka veľmi hustá, pridáme ešte prevarenú vodu.

    26. apr 2021