41 / 427
    ZAPEČENÁ KYSLÁ KAPUSTA

    tak na toto by si mohla dat recept 🙂

    25. sep 2012

    nedáte mi recept vyzerá to bohovsky

    25. sep 2012

    @brnka
    @lola218

    Kočky napíšem ho, len musím pohľadať, nepamatám si všetky recepty 🙂

    25. sep 2012

    @lola218
    @brnka
    RECEPT: cca 3 zemiaky (surové),2mrkvy,40g masla,1 pór,zhruba 400 ml vývaru slepačieho napríklad ak nemáte tak bujón,500g kyslej kapusty,mlete čierne korenie,soľ, 1 KL cukru,1-2 jablčka, kúsok klobásky,20 dkg tvrdého syra
    Zemiaky očistíme,umyjeme a nakrájame , pór a mrkvu taktiež. Na rozohriatom masle niekoľko minút dusíme.....Zalejeme 250 ml vývarom,prikryjeme a dusíme cca 10 minút. Vytlačenú kapustu nakrájame,pridáme k zeleninke,osolíme,okoreníme,posypeme cukrom a prikryjeme a varíme cca 15 minút...Počas varenia podlievame alebo nemusíte môžete celý vývar t.j. 400ml vyliať hned na začiatku. Jablká očistíme,nakrájame na kocky a pridáme po 15tich min. a ešte varíme 5 minút. Zeleninku si dáme do vymastenej zapekacej misy. Posypeme strúhaným syrom a dáme do vyhriatej rúry zapiecť

    25. sep 2012