46 / 427
    TORTA FLORIDA

    ...ešte to malo byť zaliate,ale omylom som vymazala finálnu fotku

    25. sep 2012

    RECEPT:
    Cesto z predchádzajúceho receptu. Korpus je prekrojený a naplnený krémom: Šťavu zo zaváraných broskýň dolejeme do 600ml mliekom a dáme variť. Rozmiešame tam 1 1/2 Zlatého klasu + 1PL hl.múky + 3vanil.cukre + 3PL kryš.cukru a uvaríme hustú kašu. Po uvarení zakryjeme aby sa nevytvorila šupa a chladíme v umyvadle napustenom studeou vodou.Občas premiešame. Zavtedy si vyšlaháme 1/2-3/4 masla /podľa chuti/ a to po častiach zašlahávame do vychladnutej kaše. Natrieme na korpus /trocha si necháme na vrch/, poukladáme zavárané broskyne pokrájané na tenučké plátky, zakryjeme druhým korpusom,ten tiež natrieme ale už na tenšie a naukladáme zavárané ovocie /viď.foto/. Dáme do chladničky a urobíme si polevu. Tortu necháme v uzavretej tortovej forme. POLEVA: 1 mangový alebo citrónový Tang zmiešame s 500ml vody,dáme variť a potom vmiešame 1 Zlatý klas.Dohladka vymiešame a uvaríme krém. Mierne teplý vylejeme na vrch, pekne ztečie do okrajov /musí to byť v tortovej forme!!!/ a dáme chladiť min.na 5hodín.

    25. sep 2012