55 / 427
    TIRAMISU S MASCARPONE A ŽĹTKOVÝM KRÉMOM

    na toto chcem receptik do ip prosiim 🙂

    31. mar 2012

    mozem poprosit o receptik? Dakujem

    25. sep 2012

    @verka1978
    RECEPT:
    200 g práškového cukru * 4 žĺtky * 4 cl Amaretta * 500 g Mascarpone * šľahačka * dlhé piškóty * šálka silnej kávy (nie instantnej) * kakao (nie granko!)
    Spravíme si silnú kávu, pridáme do nej dve ČL cukru a necháme vychladnúť. Vyšľaháme si šľahačku. Nad parou si vymiešame žĺtky s cukrom a keď sa prepoja, pridáme Amaretto. Miešame, aby to trochu zhustlo. Hotové by nám to malo robiť bublinky. Masu si trochu necháme vychladnúť. V mise si rozmiešame Mascarpone a pridáme žĺtkovú masu. Dobre premiešame. Nakoniec do masy pridáme asi šálku dobre vymiešanej šľahačky a premiešame. Do misky si poukladáme piškóty namočené v káve, alebo ich kávou len polejeme . Na piškóty dáme vrstvu krému. Potom opakujeme postup piškóty, káva, krém. Pekne uhladíme a posypeme cez sitko kakaom. Prajem dobrú chuť... 🙂
    Mascarpone aj šlahačka by mali byť pred prípravou z ladničky vonku,aby mali izbovú teplotu. Žĺtkovú hmotu nechajte vychladnúť, inak sa môže seknúť! S Amarettom je to ako z talianskej cukrárne,ale ak nebude mať,tak dajte málilinko rumu.Ale odporúčam kúpiť 🙂

    25. sep 2012