44 / 54
    Kváskové moravské koláče

    Dobrý večer, môžem poprosiť recept...?

    8. nov 2017
    majkaws
    autor

    @zuzana271 su robene z kvasku, nie z drozdia. S kvaskovanim este len zacinam tak neviem ci poradim, ak chcete mozem napisat postup. Ak by ste chceli recept z drozdia a tak chutne kysnute cesto mam pri pecenych siskach, pouzivam ho aj na zaviny, buchty a podobne.

    8. nov 2017

    Ďakujem, môžete z droždia....☺️

    9. nov 2017

    Poprosim o recept z kvasku.vdaka

    14. dec 2017
    majkaws
    autor

    Rozkvas som dala 150g hladkej muky 150g vody a 2 lyzice kvasku. Mne nabehol za cca 4h ale moze to trvat aj dlhsie. Muku som zmiesala 250g spaldovu a 250g obycajnu hladku so stipkou soli. V 250ml mlieka som rozmiesala 2 zltky, 50g cukru a rozkvas. Dala som do pekarnicky spolu s mukou a 70g masla a nechala 15 min. vymiesit. Potom som prikryla foliou a nechala pol dna v chladnicke pomaly kysnut. Vykysnute som rozvalkala na vysku asi 1 cm, povykrajovala sirokym poharom kolieska, do stredu dala lyzicku jemneho tvarohu, zabalila akoby batoztek, otocila spojom dole. Ked som mala vsetky zavinute tak som ich jemne stacila dlanou na placku a v strede spravila priehlbinku (najlepsie pomucenym dnom poldecaku) a do priehlbinky dala plnku. Ja som piekla lekvarove, lekvar-mak a tvarohove. Okraje som potrela vajickom a posypala posypkou. Piekla som na 220°C cca 10 minut. Z tohoto mnozstva mi vyslo 36 kolacov.

    14. dec 2017