1 / 1

    Môžem poprosiť recept? 😍

    19. mar 2023

    @alzbeta311 paci ja som robila podla tohto receptu ☺️
    300 g
    Lotus sušienky
    150 g
    maslo
    500 g
    Mascarpone
    250 ml
    smotana na šľahanie
    200 ml
    kyslá smotana
    250 g
    jemný tvaroh
    1 pohár
    Lotusová pomazánka jemná
    30 g
    Lotus sušienky na ozdobu

    1. Najskôr rozdrvíme 300 gramov Lotus sušienok (ja v mixéri). Zmiešame so 150 gramov masla a natlačíme na spodnú časť tortovej formy (ja používam väčšiu formu aby sa viac z neho rozkrájalo). Dáme do chladničky chladiť, kým si pripravíme ostatné.
    2.Vyšľaháme si smotanu na šľahanie. V druhej miske si vyšľaháme mascarpone s kyslou smotanou a tvarohom. Potom otvoríme Lotusovú pomazánku, odoberieme z nej do šálky/pohárika - je na vás koľko, podľa toho ako sladkú chcete mať plnku. Ja dávam cca 2 veľké lyžice. Následne dáme tú pomazánku rozpustiť (ja dávam do mikrovlnky) a potom nalejeme do plnky a vyšľaháme spolu s plnkou. Nakoniec pridáme vyšľahanú šľahačku a opatrne premiešame.

    3.
    Z chladničky vyberieme stuhnutý korpus, na ktorý dáme vyšľahanú zmes. Do šálky dáme znova rozpustiť z Lotusovej pomazánky, je na vás akú chcete mať vrstvu pomazánky na vrchu. Ja dávam cca 3 veľké lyžice rozpustiť do mirkovlnky. Následne nalejeme na vrch cheesecaku. Pomazánka, ktorá zostane sa dá využiť napríklad na natretie vianočky 🙂

    4.
    Nakoniec rozdrvíme (dám do sáčku a pobúcham tĺčikom na mäso - pretože môžu byť menej rozdrvené ako na korpus) 30 gramov Lotus sušienok a ozdobíme cheesecake dookola. Môžete aj celý, je to o fantázii 🙂 Necháme stuhnúť v chladničke, po stuhnutí odstránime okraj formy

    20. mar 2023