marekv
21. nov 2016
37 

Nedeľné poobedie s Kozmix.sk

Presne pred týždňom v nedeľu 13.11.2016 sme spolu s dcérou Sofiou dostali možnosť zúčastniť sa testovania vzdelávacieho portálu Kozmix.sk vo vzdelávacom centre neziskovej organizácie Edulab.

Na testovanie sme sa prihlásili až v piatok 11.11.2016, ale to nie je dôležité nakoľko nebola potrebná špeciálna príprava.

Po príchode do centra nás privítala príjemná atmosféra a malé občerstvenie na úvod. Potom nám pracovníci Edulab porozprávali bližšie o tom ako centrum funguje a poukazovali priestory.

Medzičasom zobrali učitelia Lucka a Miloš všetky deti aby sa vzájomne zoznámili a ukázali deťom miestnosť kde bude testovanie prebiehať. 

Testovania sa zúčastnilo 12 detí, ktoré navštevujú I. stupeň ZŠ. Deti boli rozdelené za stolmi do dvoch skupín prváci spolu s druhákmi a tretiaci so štvrtákmi.

Nasledovalo úvodné video s príbehom o kozmixe a jeho postavičkách. Po videu deti plnili rôzne úlohy. Jednalo sa najmä o pamäťové cvičenia spojené so sledovaným video príbehom a matematické úlohy.

Potom deti, ale aj rodičia dostali tablety, na ktorých bola prednstavená aplikácia kozmix kde deti riešili ďalšie matematické úlohy. Po skončení práce s tabletom deti dostali pracovné listy. Poslednou zo série cvičení bola tímová práca, ktorá bola pre deti veľmi zábavnou.

Rád by som vyzdvihol výbornú prácu učiteľov, interaktívne cvičenia a možnosti portálu Kozmix.sk, ktorých kombináciou dokázali udržať pozornosť detí viac ako 60 minút bez prestávky.

Na záver boli deti odmenené diplomom, trčikom a odznakom čo ich veľmi potešilo.

Musím podotknúť, že Sofia bola očarená kozmixom aj po príchode domov a ešte v ten istý večer sme sa museli zaregistrovať aby mohla skúšať riešiť ďalšie úlohy. Celé poobedie hodnotím veľmi pozitívne a som rád, že existujú spôsoby ako môžu deti využiť tablety nielen na hranie, ale tiež na učenie, ktoré je pre nich zábavou.

#test_kozmix

Začni písať komentár...

Odošli