2 / 36
    moja prvá penová torta... inak pre vysvetlenie, to nie je 88 ale štvorlístok...

    Aj tak pekná..... je jedno čo je na nej..... snaha sa cení....

    8. dec 2013

    @nitranka03 hlavne že všetkým chutila...

    8. dec 2013

    nadherna ja som uz 2 krat robila nebula take pekna ako tvoja ja som hned vedela ze je to stvorlistok. hod receipt na tu tvoju

    10. dec 2013

    @mimagodorova
    potrebujeme:
    10 vajec
    600g kryštálového cukru
    100g kakaa
    250g masla
    250g Hery (ale môže byť aj maslo, lepšia chuť potom)
    1PL kávy
    400g práškového cukru
    100g čokolády na varenie

    Postup:
    Bielka so 600g kryštálovým cukrom šľaháme mixérom nad parou asi 35 - 45 minút (keď prejdeš metličkami mixéru po snehu, musí ostať stopa, ktorá sa nebude rozpíjať). Necháme vychladnúť za občasného miešania, aby sa tam nevytvorila kôrka. Cifrujeme na mastný papier na pečenie potretý olejom, alebo cerou. Sušíme pri teplote 50°C (cca 30minút). To si musí každý odsledovať sám, každá rúra je iná. Potom ešte teplé otočíme hore nohami na kartón, stiahneme papier a necháme vychladnúť.
    Plnka: Práškový cukor zmiešame s kakaom, pridáme uvarenú kávu (kávu dáme variť do 1/2 hrnčeku studenej vody, keď to začne peniť, vypneme). Pridáme žĺtky a nad parou miešame do zhustnutia, pridáme čokoládu nalámanú na kocky a miešame cca 20min., hneď so horúceho zašľaháme mixérom maslo a Heru, ale miešame len kým sa to spojí, pretože čím dlhšie by sme miešali, tým by bola plnka svetlejšia. Necháme v chlade stuhnúť.
    Dúfam že sa podarí! Keby niečo ozvi sa 🙂

    11. dec 2013

    @matulisa tak teraz sa priprav idem ti dať pár debilných otázok: 1.ten recept čo tu píšeš tak z tej dávky ti vyšla presne hentá torta na fotke?
    2. ak áno aké rozmery mala tá torta, teda aspoň jedn ten plát?
    3. aký si mala asi cca vysoký ten jeden plát?

    23. jan 2014

    @chelonka
    1., tá torta na fotke bola zo 16 vajec,... vážila 2,90 kg komplet už naplnená!
    2., veľkosť 30x20cm
    3., biely plát tak cca. 0,8-1cm
    🙂 len sa pýtaj! v pohode 🙂

    23. jan 2014

    @matulisa aha a ked pridávaš a uberaš vajcia potom v akom pomere pridavaš a uberaš cukor?
    a tak isto ako to potom máš s plnkou?

    a tá torta čo si napísala tu recept na 10 vajec tak aká veľká z toho vznikne?

    23. jan 2014

    @chelonka
    vždy si všetko prerátam na 1 vajce:
    čiže nad parou miešam 1 bielko + 60g kryštáľového cukru.

    Plnka:
    1 žĺtok
    10g kakaa
    25g masla
    25g Hery
    trošku mletej kávy
    40g práškového cukru
    10g čokolády na varenie.

    🙂
    a z 10 vajec vynikne rovnako vysoká cca 17 x 19cm približne, ale vždy keď robím tak z viac vajec a urobím tyčinky zo zvyšku 🙂

    23. jan 2014

    @chelonka pozri tú poschodovú na mojom fotoblogu tá torta je z 20 vajec... ale nevážila som ju... ani nemerala, len viem že tá zelená podložka bola 40x40cm...

    23. jan 2014

    @matulisa ooooo speeeeeer, tak toto mi veeeeeľmi pomohlo, pokial ta mi nepotrvrdí tehu cukrovka, tak spravím drahému k narodeninám tu z o16 tich - obaja milujeme túto tortu a ked sa potvrdí tak len z 10tich aby ma moc nedrážidilaaaaaaa, juuuuuj ešte raz ďakujem veľmi pekneeeeeee

    24. jan 2014

    ahoj akura som začala pracovať na torte a mám ešte jednu otázku, ked si robila tu z 20 vajec robila si si tu penu naraz z 20tich alebo po 10 kusoch a ešte ako zistím že je dobre vysušená?

    25. feb 2014

    @chelonka mne vyšľahá mixer 8 bielkov, takže po častiach určite. Vysušena?! Dotykom z vrchu - nemôže to byť mäkké, suším na opaku plechu, a zo spodu tiež pevné, nie mäkké...

    25. feb 2014

    @matulisa ok dík za radu, ja som robila po 10 bielkov a teraz suším a suším 😀

    25. feb 2014

    @matulisa a ešte otázka da sa to aj presušiť?

    25. feb 2014

    @chelonka myslím že áno, potom by to bolo také že sa práši od pusy...

    25. feb 2014

    jej tu je aj recept, ja som už robila tieto torty, boli chutné, no neboli až tak dokonale ozdobené,

    30. mar 2014