mickazebra
10. nov 2019
142 

Moje voňavé dni s Barzzuz

Asi pred dvoma týždňami mi dorazil voňavý balíček od Barzzuz. Veľmi som sa naň tešila, keďže káva je neodmysliteľnou súčasťou môjho dňa, mňa samej. Túto kávu som mala česť ochutnať predtým len v kaviarni, tak som bola nesmierne zvedavá na rôzne druhy a ich chuť. Zásielka prišla aj s naozaj vymakaným hrnčekom na cesty, necesty. Som aktívna a nešikovná, a oceňujem, že sa dá tak, že sa nevyleje. Toto som v pláne testovať nemala, ale môžem potvrdiť, že funguje 🙂

Kávu pijem každý deň. Vo všedný, aj sviatočný. Kvôli jej chuti. Rozmanitosti. Pôžitku, ktorý mi dáva. Samozrejme si ju najlepšie vychutnám ako malé čierne espresso. Tá chuť mnou úplne prejde, na chvíľu sa prenesiem niekam inam. Jemné mletie na kvalitnom mlynčeku, hustá crema, vôňa na celý dom.

Ale, samozrejme, ku dobrej knihe, poprípade pri posedení na teraske, alebo len tak, keď mám chuť popíjať dlhšie, si rada vychutnám dobré Latté.

Kávy na testovanie prišli 3 – Brazília, Etiópia a Indonézia. Musím povedať, že všetky tri boli skvostné, ale jedna pre mňa vynikala nad ostatné. Indonézia. Tá sa stala mojou kráľovnou, misskou, favoritkou. Nádherná zamatová chuť. Horká. Tajomná. V ústach ako keby spievala. Krásne doznievala. Chuť orechov, čokolády možno. Zemitá. Ako stvorená pre mňa.

Brazília jej bola v niečom podobná, avšak chuť sa mi zdala menej výrazná. Chuťovo vynikajúca, nemám jej čo vytknúť, tiež horká a zamatová, avšak nenašla som v nej toľko zaujímavých chutí, toľko výnimočnosti.

Etiópiu som si nazvala letnou kávou. Trochu kyslejšia, cítila som v nej ako keby ovocné tóny. Od začiatku po koniec snáď aspoň štyrikrát zmenila chuť. Veľmi zaujímavá, vždy som v nej cítila niečo nové. Povzbudzujúca.

Tak toto sú ony. V plnej svojej kráse. Stali sa mojimi parťáčkami, priateľkami. Chuťou do pohody aj nepohody. Ideálne ich piť samé, len tak, ako sú. Prijať ich bez príkras. Aby ste si vychutnali naozaj krásne vyvážené tóny chutí všetkých troch. Odporúčam tiež so skvelým koláčikom.

Vďaka za možnosť testovania, som nesmierne rada, že som a mohla zoznámiť s touto značkou a skvostami, ktoré ponúka. Prirástli mi k srdcu a som rada, že si ich môžem vychutnávať aj naďalej.

Káve zdar!

#test_barzzuz #recenzia

10. nov 2019

Začni písať komentár...

Odošli