mimkad
7. aug 2018
289 

Slané novinky Rajo

Milé mamičky,

rada by som sa podelila s vami o moje skúsenosti z testovania. V prvom rade ma to veľmi bavilo a ešte raz ďakujem, že som sa mohla zapojiť. Novinky som pridávala do klasických receptov, ale lákalo ma vyskúšať aj niečo nové a zároveň vás inšpirovať.

Prvýkrát som sa zapojila do testovania a rovno som bola vybratá, čo ma nesmierne potešilo. Obchodná zastupkyňa mi štvrtok priniesla novinky Acidko a tvaroh - príchuť syra z ovčieho a kozieho mlieka a jemne slaný priniesla, tak som neváhala a pripravila si na večeru prvú dobrôtku.

Šalátik so zelerom, jabĺčkom a tvarohom jemne slaným (pridávam foto), ochutený bielym korením a ľanovými a slnečnicovými semiačkami MŇAM!!!

Vedeli ste, že zeler je neskutočne zdravá zelenina, ktorá má priam nekončiaci zoznam zdravotných prínosov:

1. Zlepšuje trávenie.
2. Potláča zápal.
3. Znižuje krvný tlak.
4. Reguluje pH tela-udržiava acidobázickú rovnováhu
5. Lieči zlý cholesterol-obsahuje látku butylftalíd, ktorá je zodpovedná za chuť a vôňu zeleru
6. Obsahuje „dobrú“ soľ-obsahuje prírodnú, organickú formu sodíka
7. Podporuje dobrý zrak.
8. Podporuje chudnutie.
9. Znižuje stres-upokojuje nervový systém vďaka vysokému obsahu minerálov, zvlášť horčíku, draslíku a esenciálnym olejom. Ak zjete zeler večer, pomôže vám lepšie spať.
10. Bojuje s rakovinou.
11. Zlepšuje intímny život- nachádzajú sa v nom 2 feromóny – androstenón a androstenol, ktoré sa uvoľňujú počas žuvania zeleru a zvyšujú žiadostivosť.

Nedeľu sme stavili na slovenskú klasiku a to halušky a miesto bryndze NOVINKOVÝ tvaroh s kyslou smotanou s príchuťou ovčieho a kozieho syra a so slaninkou, malý si dal aj dupľu.

Skúšala som recept, ktorý som robila prvýkrát, ale celkom zaujal a mal tiež úspech- pivove palacinky plnené tvarohom s príchuťou syra z ovčieho a kozieho mlieka

Potrebujeme:
150g hladkej múky (dala som 1:1 aj špaldovú)
250ml svetlého piva
2x vajce
soľ, čierne korenie

A do plny som zmiešala tvaroh a acidko jemnw slane s príchuťou syra z ovčieho a kozieho mlieka limitovanu ediciu. Večera pre manžela hotová.

Pre milovníkov muffiny na slano aj na sladko a to so slaným acidkom. Rýchle a jednoduché aj pre neočakavanú návštevu, kt. si oblúbia aj deti.

Na slané POTREBUJEME:
*suchá čast: 1 hrncek hladkej muky, 2 hrste ovsenych vlociek , 1/2 prášku do pečiva
*mokrá čast: 50 ml oleja, 150 ml ACIDKA, 1 vajce
* prísady: šunka, dala som aj salámu, soľ, čierne korenie, poprípade oregano, bazalka alebo vášho favorita

Na sladké potrebujeme na 4 ks):

2 vajcia
40g strúhaného kokosu
200g bieleho jogurtu, JA SOM DAVALA ACIDKO
1 PL agáve/medu DALA SOM 2,NAKOLKO SOM POUZILA ACIDKO JEMNE SLANE

Ako by som zhrnula novinky od RAJO? 

S tvarohom aj acidkom sa mi veľmi dobre pracovalo, su naozaj lahodné a hlavne výživné. Obe sa dajú konzumovať samostatne,ale su skvelé aj na varenie či ako prílohy. Tvaroh s kyslou smotanou jemne slané som pridávala do slaných aj sladkých príkrmov, či už do šalátov alebo ako plnku. Pri sladkých jedlách som už soľ nepridávala. Ovčí a kozí syr je pre gurmánov, ale treba ho dobre dochutiť, aby vynikol, nakolko boli pre nás menej výrazné.

Počet alergikov na kravské mlieko stupa, ak patríte aj vy do skupiny ľudí, ktorým robí mlieko problém, vhodnou náhradou môže byť práve ovčí syr. Obsahuje päťnásobne viac vápnika, vitamíny B, C a aj vitamín D, bez ktorého sa vápnik nedokáže vstrebať do kostí. Jeho cena je však oproti kravskému o niečo vyššia. A najzdravší a najmenej kalorický j je kozí syr.

Vlastnosti kozieho syru:

-zlepšuje trávenie

-zlepšuje celkový stav imunitného systému

-podporuje prevenciu rakoviny

-je prevenciou Parkinsonovej choroby

-zmierňuje nervozitu a stres

-lieči astmu

-pomáha pri alergiách

-pomáha pri ochoreniach kože

NOVINKY s čistým svedomím odporučam, ale POZOR su limitky 🙂 Tak ktorú novinku ochutnáte? Zaujalo vás moje hodnotenie a doprajete si novinky aj vy?

#test_rajo5 #recenzia

Začni písať komentár...

Odošli