mirabells
20. nov 2021
164 

Môj Denník IVF – Skôr ako začneme

Keď skočíme do rybníka a začneme plávať, zrazu si uvedomíme, že sme mohli dať väčší dôraz na prípravu, myslím tým dôslednejšie dbať na životosprávu, viac sa hýbať, prijímať viac zeleniny, vitamínov, byliniek, ísť na dlhšiu dovolenku, podstúpiť meditácie alebo sedenia u rôznych liečiteľov alebo iné inšpirácie, ktoré však v tomto bode treba už radšej pustiť za hlavu.

Alternatívny spôsob liečby

Alternatívnych spôsobov liečby je na výber neúrekom. Zrejme majú skôr psychosomatický efekt, niektoré naozaj pomôžu minimálne dostať telo či psychiku do rovnováhy alebo snáď aj odstrániť nejaký problém. 

Ja som napr. vyskúšala akupunktúru, ktorej vplyv síce na mňa pôsobil príjemne, za zásadné však pokladám podstúpenie detoxikácie, po ktorom som sa cítila silnejšia po fyzickej, resp. zdravotnej stránke, čo mi dáva nádej, že moje telo bude silné počať a vynosiť dieťa.“

Na alternatívne metódy treba myslieť s dostatočným odstupom a určite ich nezahŕňajme do procesu reprodukčnej liečby bez vedomia lekára, vtedy má mať on hlavné slovo.

Preventívne vyšetrenia

Určite nezabúdajme na preventívne vyšetrenia u všeobecného lekára, zubára, gynekológa, príp. iného odborníka pokiaľ sú k tomu nejaké predpoklady. Tieto vyšetrenia nie sú podmienkou liečby, odo mňa ich nikto nevyžadoval, ale prispeje to k spokojnosti, pokiaľ som si istá, že je všetko v poriadku.

„Môj gynekológ mi urobil len klasickú prevenciu a ostatné vyšetrenia, ktoré sa týkajú reprodukcie prenechal na reprodukčné centrum, čo považujem za správny postup, nakoľko tam vedia najlepšie určiť potrebné vyšetrenia.“

Na tieto preventívne vyšetrenia treba myslieť mesiac, dva vopred, lebo keď nasadnete do reprodukčného kolotoča, tak už nebudete mať veľmi čas riešiť ďalších lekárov.

Nastavenie psychiky

Treba počítať s tým, že v procese reprodukčnej liečby nás čaká množstvo nových informácií, pokynov, činností a situácií. Treba sa nastaviť na to, že VŠETKO ZVLÁDNEME. Niektoré dni budú horšie, niektoré činnosti (napr. pichanie injekcií) pôjdu ťažšie, ale všetko zvládneme. A áno, potom prídu zase aj krajšie dni a príjemnejšie pocity.

„Ja si hovorím "SOM SILNÁ, MÚDRA A DOBRÁ ŽENA, všetko zvládnem a všetko dobre dopadne!" Možno to nie je najoriginálnejšie heslo, ale naozaj mi pomáha opäť pokračovať ďalej.“

#tehotenstvo

#akootehotniet

#snazimesa

#umeleoplodnenie

#neplodnost

#ivf

#dennikivf

Začni písať komentár...

Odošli