mirabells
20. nov 2021
969 

Môj Denník IVF – Toto som ja

Ahoj, mám 35 rokov a v oblasti asistovanej reprodukcie nie som už úplný začiatočník. Uvažovať o založení rodiny sme s mužom začali vlastne hneď po svadbe, čo je už vyše šesť rokov. To že sa nám nedarí otehotnieť sme si spočiatku ani neuvedomovali, neskôr to pripisovali náhode a nechávali tomu voľný priebeh. Keď dozreli prvé obavy, začala som navštevovať lekárov, ale ešte chvíľu trvalo, kým sme sa pustili do reálneho riešenia.

Pred tromi rokmi som podstúpila základné vyšetrenia (t.j. hormonálny profil a priechodnosť vajcovodov), následne dvakrát IUI (inseminácia) a nakoniec IVF (mimotelové oplodnenie). Zdalo sa, že úspešne, ale koncom 2 trimestra som potratila. Po pol roku som ešte vyskúšala KET (transfer rozmrazeného embrya), ale bez výsledku.

Po dvojročnej prestávke som sa rozhodla, že idem opäť do toho. Plná pochybností, či je už ten správny čas a s hŕbou otázok, keďže človek rýchlo zabúda, hlavne na tie menej príjemné veci.

Správny čas

To či je práve teraz ten správny čas, sa nedá posúdiť nikdy. Treba nesledovať svoju intuíciu, a pokiaľ tá práve nevysiela signály na ktoré čakáme, treba sa na vec pozrieť logicky:

- Mladšia už nebudem a ani môj partner, a keďže každý proces trvá nejakú dobu, asi by bolo načase začať.

- Cítim sa výborne po fyzickej stránke - podstúpila som detoxikáciu a začala som viac cvičiť, aj keď to neboli žiadne profesionálne výkony, zmes strečingu, jogy a Mojžišovej metódy, sa odrazilo na celkovom vnímaní môjho tela.

- Cítim sa výborne po psychickej stránke – ani som si neuvedomovala ako na mňa vplýva stres, kým v práci (vďaka COVID-situácii) nezaviedli prácu z domu, čo mi umožnilo eliminovať napätie, ktoré na mňa dovtedy pôsobilo.

Po zhrnutí týchto faktorov som sa definitívne rozhodla rozbehnúť celý proces - TERAZ.

Otázky

Z predchádzajúcich skúseností si viac pamätám na pocity a dojmy ako na presnú následnosť krokov a postupy ako čo prebiehalo. Preto som sa rozhodla, že si ich budem zapisovať. Tým vytvorím pomôcku pre mňa, a možno aj pre druhých, hoci každý prípad liečby môže byť rozdielny a môže si vyžadovať iné medicínske postupy.

Počas procesu IVF budeme prijímať množstvo informácií, ktoré si treba správne zaradiť a vyhodnotiť.

#tehotenstvo

#akootehotniet

#snazimesa

#umeleoplodnenie

#neplodnost

#ivf

#dennikivf

Drzim ti palce, ja som uz po 3. cykle IVF, ale prosiiim, oprav si tie chyby. Zle sa to cita.

20. nov 2021

Držím palce, je to beh na dlhú trať ale mnohým žienkam sa ten zázrak stal ci už s pomocou vedy alebo zázrakom...

20. nov 2021

Želám všetko dobré, keď cítiš, že je ten správny čas a cítiš sa plná energie a sily, tak rozhodne chod do toho. Držím palce💞

24. nov 2021

Drzim palce 🍀 my sme po uspesnom IUI 💙 a uz v 9mesiaci

24. nov 2021

Ahoj. Neskusali ste otehotnieť pomocou napro technologie? Je to prirodzena metoda, snazi sa zistit problem a liecit ho a je uz aj na Slovensku. Drzim palce! 🙂

24. nov 2021

Začni písať komentár...

Odošli