miraella
25. okt 2021
257 

Druhý pokus

Boli sme trochu smutní. Na jednej strane sme vedeli, že ešte máme 5 embryí, no na druhej strane sme mali aj obavy. Ak umelé oplodnenie je poslednou šancou otehotnieť, čo budeme robiť, ak sa to nepodarí? Kam pôjdeme ďalej? Je to už koniec cesty?

Pani doktorka nám dodávala nádej. Zase a znova. A my sa namotali. Zase a znova. Čo nám iné ostávalo? Nezaháľali sme ani minútu a hneď sme sa hrnuli do druhého pokusu. Postup bol presne ten istý: hormóny, injekcie, plný mechúr, vloženie embryí. Tentokrát však doktorka trochu narezala stenu maternice a embryá umiestnila k rezu, aby sa ľahšie uchytili.

Po zákroku som ešte niekoľko minút ležala. Priniesli nám dokumenty aj s fotografiou embryí. Že vraj boli po rozmrazení veľmi živé. Dokonca si ich pani doktorka i odfotila pre svoje prezentácie. Manželovi som povedala, že tentokrát to vyjde. Jednoducho som to tak cítila. Rozplakal sa.

V škôlke som si vzala týždeň voľna. Nebola som až tak prehnane opatrná ako pri prvom vkladaní. Chodila som síce pomaly, schody som obchádzala a dávala som si aj pozor, čo jem. Žiadne štipľavé, polotovary, ananás, ani nič čo rozširuje cievy. Ani manžel ma toľko neobskakoval a nekontroloval každú minútu čo robím. Cítila som sa unavená, pospávala som a mala som zvýšenú teplotu. Povedala som si, že asi to teda vyšlo.

Krvný test sme sa rozhodli spraviť deň vopred. Nemám rada to čakanie na výsledok. Vždy sa mi potia dlane, keď na webovej stránke sa objaví záložka s hotovým výsledkom. "Poďme teda na to," povedal manžel, objal ma okolo pliec a klikol na odkaz. Postupne posúval dole a zrazu na nás zasvietilo číslo 19! Neverila som vlastným očiam. Manžel sa rozplakal. Neskutočne sa radoval. Ja som stále tomu nemohla uveriť. Výsledok sme poslali pani doktorke. Jej odpoveď znela: "Číslo by malo byť vyššie, o dva dni spravte ďalší test." Moje nadšenie spľaslo. Manžel začal niečo študovať na internete a utešovať ma, a seba presviedčať, že som TEHOTNÁ.

O dva dni sme znova šli na krvné testy. Z čísla 19 bolo číslo 16. Skorý potrat. Boli sme nahnevaní, unavení, nešťastní, demotivovaní, bezradní. Pani doktorka nás utešovala, že pravdepodobne by bábätko nebolo zdravé. Telo sa rozhodlo ho nevyživovať. Okrem toho, ešte máme 3 embryá. Takto skončil náš druhý pokus.

Začni písať komentár...

Odošli