miraella
23. okt 2021
1701 

Prvý pokus

Cysta bola vonku. Maternica zahojená a pripravená. Vlastne som sa čudovala, ako moje telo dokáže zniesť toľko hormónov. Nikdy predtým som nebrala žiadnu antikoncepciu, žiadne iné podporné látky. A teraz taký nával. Nebola som ani náladová, nervózna či nevrlá, moje telo si asi zvyklo.

Zase som ležala v tej istej nemocnici. Nohy roztiahnuté, mechúr plný, naľavo odo mňa malá čierna obrazovka, nad hlavou obrovské svetlá. Sestričky okolo mňa poletovali a jedna z nich mi behala po bruchu s ultrazvukovým prístrojom alebo čo to je za čudo. Ja som si len v duchu vravela, nech tá doktorka už konečne príde lebo sa im tu skutočne na tej koze pomočím.

"Ako sa dnes máme?" pani doktorka sa objavila vo dverách a usadila sa tak, aby mala výhľad priamo na moju viete čo. "Prineste ich," natiahla si rukavice, vyčistila ma a zakričala na jednu zo sestričiek. "Ideme vložiť dve embryá," žmurkla na mňa, "ale oficiálne, i na dokumente, bude napísané len jedno." Tu je totižto nelegálne vkladať viac ako jedno vajíčko ženám pod 35 rokov. S pani doktorkou sa dopúšťame kriminálnej činnosti. Páči sa mi, aj keď väčšinou vždy mešká.

Trvalo to asi 5 minút. Na izbe ma už čakal manžel. Dobehla i naša pani doktorka. Popriala nám veľa šťastia, vysvetlila, ako brať lieky a pichať injekcie, zamávala nám a bežala na ďalšiu operáciu. Ako zatvorila dvere, manželovi sa tisli slzy do očí. On patrí medzi tých citlivejších a často si pri ňom pripadám ako tvrdá ženská bez akýchkoľvek emócií. Nie som taká. Plačem, keď ma nikto nevidí. Ale je pravda, že tak ľahko ma nič nedojme. Po tejto etape nášho života sa to asi zmení. 

Domov sme šli rýchlosťou 40 kilometrov za hodinu. Manžel obchádzal každú jamu na ceste, aby nám to náhodou zo mňa nevypadlo. V škôlke som si vzala pár dní voľno. Prvé dva dni som skôr ležala. A keď som sa aj postavila, šla po pohár vody, držala som si brucho. Bála som sa kýchnuť, zohnúť, robiť veľké kroky, dvíhať ruky, nahlas rozprávať, rýchlo prehĺtať, prudko sa otáčať. Tie, ktoré to zažili, asi vedia, o čom hovorím. Všetko to však bolo márne...Krvný test vyšiel negatívny. Teda hladina HCG hormónu bola presne nula.

Precitala som si celu tvoju cestu a velmi ti drzim palce aby sa to uz cim skor podarilo..pamatam sa, ze ja som si na svoje prve pockala 11 mes a aj to bolo dlhe pre mna....Citim ze budes mat dve deti, neboj...Ja mam nakoniec 4😅

23. okt 2021

Držím palce.

23. okt 2021

@janti to je super, to mate doma teda veselo 🙂 dakujem pekne 🙂

23. okt 2021

@daren1 Dakujem 🙂

23. okt 2021

Slzicka mi vyšla ❤️
Ja som mala 6 vkladov po 2 kúsky 🤗
Mám dvoch chlapcov 5a 2 roky …viem aké to je….raz sa to podarí …držím palce🙂🍀

24. okt 2021

Drzim prsty. Nam tiez prvy pokus nevysiel a druhy pokus teraz nosim v nosici, lebo ma plny nos a nemoze dychat. Ale je to radost.. Vyjde to aj vam, len to nevzdavajte.

24. okt 2021

Presne viem o čom hovoríš....tiež nám prvý pokus nevyšiel a budúci mesiac nás čaká pokus č.2.Su to strašne dlhé chvíle čakania na výsledok....a s tými hormonmi máš pravdu ,je to des ,ked si človek uvedomí ,že má doma plne dve tašky liekov,injekcii,tabletiek.....ale ja verím,že na dobre sa čaká a oplatí čakať , a že sa každá dočkáme svojho malého uzlíčka šťastia ♥️🤰🤱♥️

24. okt 2021

Nám nevyšiel zatiaľ ani prvý ani druhý vklad tam verí
že do tretice sa to podarí aj nám.

24. okt 2021

@jahoda55 dakujem pekne 🙂 snad coskoro

24. okt 2021

@ester83 och, skore uzdravenie zelam tomu Vasmu klbku radosti🙂 a dakujem

24. okt 2021

@tatkoamamka drzim palce nech to tentokrat vyjde❤️ Presne, ako lekaren a laboratorium dokopy. Treba verit a cakat, ako vravis.

24. okt 2021

@butterfly333 drzim palce aby Vam to vyslo😊

24. okt 2021

@miraella ďakujem veľmi pekne

24. okt 2021

@miraella ďakujem ♥️ tiež pevne veríme,že to už tentokrát vyjde a pozitívny test prajem zo ♥️ aj tebe.

24. okt 2021

Škoda, ale nabudúce to určite vyjde👍🥳. Nam vyšiel 2. a 4. vklad. Netreba sa vzdávať, proste si dušička chce vybrať iný cas. Držím palce.

24. okt 2021

@ailiba pekne ste to povedali, dakujem🙂❤️

24. okt 2021

My sme ivf podstúpili 4x, vždy nam zostali iba dve embrya, ktoré sa vkladali. Na mrazenie nam neostalo nikdy nič. Plakali sme, hľadali vinníka, cítili obrovskú krivdu a nespravodlivosť celého sveta. Spolu sme 21 rokov, ako manželia 17. Vyskúšali sme akupunktúru, bylinky, čaje, vitamíny, laparoskopiu, monitoring aj 6-7x mesačne... snáď neexistuje nič čo by sme neskúsili. Tento rok hovorím manželovi, aby sme išli ešte naposledy na kliniku, ak nam lekar povie ,ze uz mame na to kašľať, tak si kúpime karavan a začneme cestovať. Na jeho odporučenie sme spravili ešte nejaké vysetrenia a išli do toho... teraz si našu malú lásku nosím v sebe už sedem mesiacov a Boha prosím o to aby mi ju nevzal a stal pri nás. Ak všetko dobre dopadne na konci roka sa z nás konečne stanú rodičia 🙏🙏🙏 Baby ak to tak cítite, nikdy to nevzdávajte

24. okt 2021

@nonoano obdivujem vasu vytrvalost a odhodlanie. Nakoniec sa to vyplatilo❤️ Drzim vam velmi palce a modlim sa za Vas❤️

25. okt 2021

@nonoano to je krásne gratulujem a prajem všetko dobré. A čo vám dr odporučil aké vyšetrenie?

25. okt 2021

Ako 18 ročnej povedali mne ze nebudem mat deti .
Muž to vedel od začiatku a teda sme si povedali ze aj keď to bude ťažké zvladneme život bez deti ..
Ale.skusat sme neprestali.
Prvý sa podaril po 3 rokoch prirodzene
Druha až po 1 ivf
A tretí nás prekvapil .
Držím vam veľmi palce.
😘

25. okt 2021

@mi.mimi dakujeme pekne 🙂 ste prikladom toho, ze sa netreba vzdavat 🙂

25. okt 2021

Začni písať komentár...

Odošli