miraella
28. okt 2021
200 

Tretí pokus

Nečakala som, že tak skoro sa zase pustíme do ďalšieho transferu. Po toľkých antibiotikách, infúziách, prebdených nociach, horúčkach, nízkom tlaku a hodín strávených na toalete. Pani doktorka bola zase plná energie, nápadov, riešení. Prišla s novým návrhom. 

"Tentokrát nebudeme do teba pchať žiadne hormóny," usadila sa za svojím stolom. "Počkáme do ovulácie, budeme sledovať dominantné vajíčko," odpila si dôležito z kávy. "Praskneme ho a 5 dní na to do teba vložíme embryá." S manželom sme zase hltali každé jej slovo. "Tvoja maternica bude prirodzene pripravená na udržanie embrya," pokračovala. "I mne sa to takýmto spôsobom podarilo a teraz mám už 5-ročného synčeka." Zamyslela sa: "Na tretíkrát sa nám to podarilo." Zostali sme zarazení. Netušili sme, že i ona si týmto všetkým prešla. 

Pár dní pred transferom sme boli na krvné testy. Pani doktorka si chcela byť istá, že v tele mi nezostal žiadny zápal. Ja som sa síce nebránila tomu, že by sme to odložili na ďalší mesiac. Ale ona bola tak nadšená a nedočkavá, až som cítila, že na nás trochu tlačí. Takým tým nenápadným spôsobom. 

Vložili sme zase dve embryá. Jedno, to najlepšie vyzerajúce, ostalo ešte v laboratóriu. To posledné. Dni po transfere bežali celkom plynule. Nejako sme si už zvykli a vlastne sme len čakali na desiaty deň. Nedialo sa nič zvláštne. Cítila som, že mám zase teplotu. Pospávala som. Bolelo ma brucho. Asi na tretí deň, keď bolesť ustala, a to som sa zľakla, začala som mať v ústach nepríjemnú kovovú chuť. Neprechádzala ani po zjedení cibule, umytí zubov, pití čaju. Bola som rada, pretože som niekde čítala, že to tehotné mávajú. Hladkala som sa po bruchu, veľa som premýšľala. Začala som mať pocit, že asi to vyšlo. Konečne.

Výsledkov testov sme sa báli. Spolu sme hľadeli na displej telefónu. Výška HCG hormónu: 16. Ešte menej ako naposledy. Mykli sme obaja plecami. Objali sme sa. Sadli sme si vedľa seba na gauč a chvíľu hľadeli pred seba. "Už si môžeš dať kávu," pohladil po kolene a jemne sa na mňa usmial. Tá mi veru poriadne chýbala. 

Doktorka povedala, že to to bolo chemické tehotenstvo. Netreba robiť ďalší krvný test. 

Muž zodvihol hlavu. Prešiel ku oknu a zahľadel sa niekam pomedzi koruny stromov tancujúce vo vetre. "Je čas na zmenu doktora."

Dobre ste urobili. Držím palce aby ste našli lekára/ku,ktora pomôže 🙂

28. okt 2021

@nelca0510 dakujeme❤️

28. okt 2021

Presne to iste som chcela napísať aj ja. Zmeniť lekára... Nám to napríklad veľmi pomohlo, hoci my sme mali iný problém, ale i tak... Veľmi vám držím palce ✊ teším sa na pokračovanie príbehu cesty za vytúženým voňavým uzlíčkom šťastia 🎀

28. okt 2021

@pattinka dakujeme pekne❤️ urcite sa dozviete😊

28. okt 2021

@miraella aj nám to pomohlo, po zmene doktora som o dva mesiace bola tehotná a to mi predpusal vitamín D.

8. nov 2021

Začni písať komentár...

Odošli