miraella
9. nov 2021
396 

Zase prišla

Dostavila sa. Najskôr tak nesmelo, ale nakoniec predsa len to bola ona. Menštruácia. Vitaj teda. A zase ma s ňou dobehol i smútok a štipka zúfalstva. Spomenula som si na spolužiačku, ktorá vždy neoblomne tvrdila, že ona deti mať nechce. Včera som videla vianočné fotografie jej rodiny s manželom na rukách so štvorročným chlapcom a ona držala v náručí pol ročné bábätko. Potom tu máme druhú kamarátku, čo ani nevedela ako poriadne vyzerá jej gynekológ, pretože k nemu chodila raz za tri roky. S miernou nadváhou, bez žiadnych diét na prvý šup dievčatko, ktoré už chodí do piatej triedy. No a v modrom kočíku si vozí kučeravého chlapca. 

Chce sa mi jednoducho kričať z celého hrdla. Je to nespravodlivé. Premýšľam, čo som komu spravila alebo komu ublížila. Samozrejme, teším sa so všetkými kamarátkami, sesternicami, spolužiačkami či susedami. To nie je o závisti, skôr mi je to ľúto. Nevadí, ideme zase ďalej. Verím, že nastane ten deň, kedy od radosti vyskočím z kože, kedy budem stále jesť a prepchávať sa, zväčšovať sa, a nakoniec tiež držať v náruči ten malý zázrak. 

Možno nechcela deti a zmenila názor, tak teraz ich má. Prečo by žena s miernou nadváhou mala mať problém otehotnieť na prvú šupu? Nie je to spravodlivé? Skús sa prestať porovnávať a praj, možno ti bude tiež dopriate. Ty budeš asi ten typ, čo sa "teší" s kamarátkami, ale keby nejaká potratila, tak sa budeš v kútiku duše radovať. Aj keď si to nepriznáš.

9. nov 2021

@sif neviem kde ste na toto prisli, ale samozrejme, je to Vas nazor, aj ked ma nepoznate. Ale ako sa vravi: Podla seba sudim teba...
Nikde nepisem o tom, ze pre tie dovody by oni deti nemali mat alebo ze si ich nezasluzia. Ak sa Vam moje clanky a to, co v nich pisem nepaci, tak ich necitajte. Jednoduche.

9. nov 2021

Držím palce 🍀 treba veriť...

9. nov 2021

@linddi mate pravdu, dakujem 🙂

9. nov 2021

@sif nechápem ako môžete takéto niečo napísať. Asi ste sa nikdy nemuseli snazit...
@miraella držím palce

9. nov 2021

@makaronka01 dakujem pekne 🙂

9. nov 2021

@sif kks, si prečítaj všetko, skôr, ako vypustís toto. Niektoré slova majú zostať nevypovedane, aj keď si niečo myslis. Rešpekt k človeku

9. nov 2021

@sif ako moze napisat zena zene takyto komentar? Zene, ktora sa snazi o babatko? Zazila si niekedy nieco tak tazke a bolestive ma vlastnej kozi, ked dokazes takto sudit?

@miraella Drzim Vam silno palce ♥️

9. nov 2021

@verka1818 ste velmi mila, dakujem ❤️

9. nov 2021

@miraella prajem hlavne veľa sily a viery 💙 veľmi rada čítam tvoje články 🤍 samozrejme s vierou, že na konci príbehu bude 👶 🙏🎁 ❤️🍀

10. nov 2021

@pattinka dakujem 🙂 aj ja tomu verim, ze sa to skonci presne takto. Snad coskoro 🙂

11. nov 2021

ja som mala/mam PCO, 4 roky sme sa snazili a velmi som sa trapila. ovulaciu som mala tak 3x do roka a to bol ten stastnejsi rok.. podaril sa nam chlapcek a pustili sme sa dost rychlo do "vyroby" druheho.. ved predsa len cakat dalsie 4 roky, netreba to predlzovat. ale podaril sa nam celkom rychlo aj druhy. moje lasky. chcem ti len povedat, ze viem, ake to je strasne cakanie. keby som aspon vedela, ze kedy sa to podari, cakalo by sa lepsie. ale ta nevedomost ma zabijala. a to celkom doslova, nechcela som jest, bola som chodiaca kopka nestastia.. velmi, velmi, velmi silno vam drzim palce, aby to cakanie bolo co najkratsie. mne pomohli bylinky a Vianoce. moj najoblubenejsi cas v roku, ked som sa citila konecne lepsie. myslim na vas!

11. nov 2021

@anonymnasnazilka dakujem! Dakujem za Tvoje slova a podporu🙂 presne ako pises, ta nevedomost je najhorsia. Keby nam povedia, ze, bohuzial, deti nebudete mat, tak je to samozjreme rana, ale museli by sme sa s tym zmierit. Takto cakame a cakame, dufame, trapime a zase cakame, neviem kedy sa nam podari. Snad sa to coskoro stane…Este raz dakujem, si velmi mila❤️

11. nov 2021
11. nov 2021

Začni písať komentár...

Odošli