miri_1
3. mar 2017
543 

Disneyland Paris, tipy a triky

Zatial len takto, ak ma este nejake veci napadnu, dopisem.

 Pripadne ak mate nejake otazky, kludne piste, rada odpoviem a dopisem.

  1. Popredu sa da online pozriet tyzdenny program, ktory vychadza vzdy v nedeli na tyzden ktory zacina pondelkom.
  2. Takisto Disneyland oficialna stranka uvadza informaciu, ktore atrakcie budu kedy uzatvorene, takz ak mate zaujem o urcitu atrakciu, odporucam pozriet toto dopredu, aby ste si vedeli dovolenku naplanovat popredu.
  3. Takisto odporucam planovat pobyt na vtedy ked nie su prazdniny vo Francuzsku a UK a cez tyzden byva ovela menej ludi ako cez viked = mensie cakacie doby vsade.
  4. Odporucam stiahnut oficialnu disneyland paris applikaciu do telefonu, ktora ukazuje aktualne cakacie doby, ma interaktivnu mapu parku a vselijake ine vymozenosti.
  5. Ak ste sa rozhodli kupit si cely balicek hotel = park = strava, (aj tzv meal plan – stravu) a chcete jest v urcitych restauraciach, odporuca sa tie najvychytenejsie (Auberge de Cendrillon – obed alebo vecera s princeznami) zarezervovat tri mesiace dopredu aby ste mali garantovany stol, hlavne pocas skolskych prazdnin. (inak len pre zaujimavost, ak nemate ten najdrahsi meal plan, jeden obed pre 2 dospelych a 2 deti stoji 250 eur +drinky)
  6. V parku je vela fontaniek s pitnou vodou, ktore sa vacsinou nachadzaju vonku pri toaletach, takze sa oplati vziat si so sebou flasu, aspon takto sa da ustrit na napojoch, hlavne v letnych mesiacoch.
  7. Vyuzivajte Fast pass- servis zadarmo, na najvychytenejsie atrakcie, staci prist k vami vybranej atrakcii ( nie vsetky maju tento servis) a oskenovat svoju vstupenku- vytalci vam listok s casom, kedy sa mate vratit naspat a nebudete musiet cakat v rade, hned vas vezmu dnu. Pocet Fast passov na den je limitovany, takz odporucam toto spravit ako prvu vec ked vojdete rano do parku
  8. Pripravte sa na to ze prejdete minimalne dvoma kontrolami a skenovanim tasiek nez vojdete do parku.
  9. Disney ponuka pushchair hire- mozete si prenajat kocik- 20e/den, nie je polohovatelny, ale odvezie aj 6 rocne deti
  10. Ak ste dvaja dospeli s malymi detmi, ktore nemozu ist na niektore atrakcie, kvoli vyskovym obmedzeniam, mozete vyuzit “Baby swap”, ktory je zadarmo a znamena to ze najprv ide jeden s rodicov a potom ten druhy, v podstate sa vystriedate pri babatku bez toho aby ta druha osoba musela stat zase v rade.
  11. Ak mate so sebou male deti, a radi sa obliekaju do Disney kostymov, odporucam vam vziat princeznove satya pod. Velmi si to uziju a vsetci zamestnanci ich budu zdravit ako princezne. (ma to aj ine vyhody ako napr. Pri Frozen sing along show, kedze boli deti oblecene ako Elzy, mohli sme vsetci sediet vo VIP miestach pre princezne) Deti od 12 rokov bohuzial uz nemozu chodit v kostymoch, aby si ich navstevnici nemylili s oficialnymi Disney postavickami.
  12. Pripravte sa na to, ze vsade sa stoja nekonecne rady, preto vezmite detom nejaku zabavku, aby im to rychlejsie ubehlo.
  13. Ak ste sa rozhodli sledovat poobednu parade (na main street – mam na mysli taku tu procesiu alegorickych vozov), odporucam si obsadit dobre miesta, kludne aj hodinu popredu, uvidite ludi ako sa uz usadzuju, takze tie naj miesta sa obsadia rychlo. Ludia sedia na patnikoch cesty, na smetiakoch atd....
  14.         Ak mate nejaky zdravotny problem, pripadne ste tehotne, oplati sa pozriet oficialnu stranku a zaziadat si o green alebo orange pass, budete potrebovat potvrdenie od lekara, aby ste to vybavili. Vacsinou to znamena ze na tento listok nebudete musiet cakat v radach, a takisto sa to vztahuje na ludi ktori su s vami v skupine. Neviem presne ako to funguje, ale je tu aj taka moznost, ak by ste vahali ci ist alebo neist s napr. detickami na vozicku, ale aj dospelymi, pozrite online, je vela moznosti.
  15. Photopass plus- ak nemate kvalitny fotak, cestujete sami, alebo chcete byt vsetci na fotkach a planujete absolvovat vela stretnuti   s postavickami- je celkom fajn mat Photopass, aj ked je to drahsi spas 60e. Musite si aktivovat photopass ucet online, v obchode v parku si kupite balicek, ktory ma  aktivacnu kartu s kodom, to natukate do svojho photopass uctu a hotovka.  Vacsinou vsetky postavicky maju so sebou progfesionalnych fotografov, takisto aj na niektorych atrakciach su fotopassy a fotky su ako suveniry. (V princess pavilion su fotografi stali)

Odporucam ho nekupovat hned, ale ked absolvujete prvy meet n greet - stretnutie s charaktermi, ktore maju fotografa a oni vas odfotia, tak vam daju taku papierovu karticku photopass. To je vas docasny ucet, mozete na nu zbierat vsetky fotografie, ktore sa vam ale neukazu online, ale mozete si ich pozriet v niektorych obchodoch, a takisto na niektorych meet n greet miestach. Viem urcite ze v Princess pavillion sa daju pozriet fotky, iba podate pani karticku a poviete ze chcete vidiet fotky a ona vam na obrazovke ukaze. Ak za svoj pobyt nazbierate dost peknych fotografii, a rozhodnete sa photopass kupit, kludne mozte aj posledny den pobytu, fotky na vasom docasnom ucte budu aktivne 15 dni, takze sa to da aj dodatocne. Fotky z aktivneho uctu (ak si kupite fotopass) sa daju stahovat v HD kvalite.

Tajne som dufala, ze napises o ceste a som velmi rada za rady a typy dakujem 🙂

3. mar 2017
miri_1
autor

@kkatka73 to este budem, musim to takto postupne davkovat, myslela som ze to rozdelim na cetu, ubytovanie, tipy a taky celkovy itinerary, prehlad toho co sme robili

3. mar 2017
miri_1
autor

@kkatka73 uz sa stalo 🙂 napis prosim ak som nieco pozabudla, nech doplnim info

3. mar 2017

Začni písať komentár...

Odošli