58 / 70

    Cícerová nátierka s cviklou
    BEZ LEPKU
    BEZ MLIEKA
    Čas prípravy20 MinNáročnosťveľmi ľahká
    Namiesto pasty tahini môžeme použiť lyžicu inaktívneho sušeného droždia.

    Suroviny:
    1 konzerva cícera prepláchnutého
    5 PL oleja
    1PL pasty tahini
    1 menšia cibuľa nadrobno nakárjaná
    1/2 šálky cvikle, najemno nastrúhanej
    2 strúčiky cesnaku prelisované
    1/2 čajovej lyžičky mletého zázvoru
    3 PL vody

    Postup:

    Na panvicu s olejom dáme cibuľu, cviklu, cesnak, zázvor a 1 lyžicu vody. Prikryjeme a za občasného miešania podusíme, kým cvikla nezmäkne. Do nádoby dáme cícedr s udusenou zmesou, pastou hanini a dohladka rozmixujeme. Nátierku podávame na chlebe, ozdobíme nastrúhanou mrkvou alebo žltou paprikou.

    28. apr 2015