31 / 58
    Rady a triky do kuchyne

    * Chcete postrúhať mäkký syr ? Vložte ho na pol hodiny do mrazničky a strúhadlo jemne potrite olivovým olejom. Takto sa vyhnete problému s upchanými dierkami.

    * Mäso z hydiny bude šťavnatejšie, ak ho pred pečením pokvapkáte citrónovou šťavou.

    * Syr vraj pri vyprážaní nevytečie, ak ho vopred vložíte na chvíľu do chladničky.

    * Múku na zahustenie pokrmov trochu prisoľte, nebudú sa vytvárať hrudky.

    * Ak chcete, aby zostal špenát zelený, musíte ho variť neprikrytý a tesne pred podávaním.

    * Aby sa zemiaky v šupe nerozvarili, pridáme do vody 1ČL soli.

    * Ak varíte cestoviny, potrite hranu pokrievky dookola maslom. Voda zaručene nevykypí.

    * Arašidy (búrske oriešky) dlho neuskladňujeme. Obsahujú tuk, ktorý dlhším uskladňovaním žltne a oriešky majú nepríjemnú chuť.

    * Soľ v soľničke nevlhne, keď do nej pridáme niekoľko zrniek ryže alebo hrachu, ktoré nasajú vlhkosť.

    * Ak chcete pri varení použiť suché huby, najskôr ich namočte na 20 až 30 minút do vody, aby zmäkli. Zo 100g sušených húb dostanete približne 500g.

    * Ak pripravujete praženicu, soľte ju až nakoniec, pretože soľ spôsobuje to, že je tuhá.

    24. jún 2013