242 / 389
    fitness torta cokoholik Zdravá čokoládová fitness torta “Čokoholik”

    waau SÚRNE receptík! 😀

    5. mar 2015

    aj ja poprosim recept, vyzera uzasne ;)

    5. mar 2015
    monda17
    autor

    Výborná, jednoduchá a zdravá čokoládová fitness torta “Čokoholik” bez vajec a múky s avokádovo kakaovým krémom. Je jemná, krémová a hlavne čokoládová! Určite si na nej pochutnajú všetci čokoholici ;)

    Torta obsahuje vďaka pridanému avokádu a banánom množstvo draslíka a je tiež dobrým zdrojom vlákniny.

    Ingrediencie (na 1 veľkú tortu/10 porcií):

    180g mrkvy
    3 veľké zrelé banány
    1/4 hrnčeka jablkového pyré
    1/4 hrnčeka roztopeného kokosového oleja
    1 hrnček vody
    2 hrnčeky ovsených vločiek
    1 hrnček kokosového alebo trstinového cukru (prípadne 1,5 hrnčeka xylitolu alebo dextrózy)
    3/4 hrnčeka kakaa
    2 ČL kypriaceho prášku (alebo sódy bikarbóny)
    1 ČL vanilkového extraktu alebo 1 vanilkový struk
    štipka morskej soli

    Na krém:

    2 zrelé avokáda
    1/2 hrnčeka trstinového cukru*
    1/4 hrnčeka kakaa
    1 ČL vanilkového extraktu alebo 1 vanilkový struk (voliteľné)

    *Ak chcete znížiť množstvo sacharidov v torte, môžete namiesto cukru v kréme použiť 2 odmerky proteínového prášku (vanilkovej alebo čokoládovej príchute).

    Na náplň:

    banán, jahody (alebo iné ovocie)

    Postup:

    Tie najlepšie recepty aj s nutričnými hodnotami nájdete v knihe Fit Recepty. Každý kto si knihu zakúpi dostane navyše zľavu 15% na nákup bio potravín. Pre viac info kliknite na tento odkaz.
    Banány a mrkvu si v mixéri rozmixujeme na pyré.

    Ovené vločky rozmixujeme alebo pomelieme na múku.

    V miske si zmiešame vzniknuté pyré s ostatnými mokrými ingredienciami a následne do nich primiešame aj všetky ostatné suroviny. Cesto poriadne zamiešame a vylejeme do olejom vystriekanej alebo papierom na pečenie vystlatej tortovej formy (s priemerom zhruba 25cm).

    Tortu pečieme 40 minút na 180 stupňoch. Po dopečení tortu necháme vychladnúť a následne ju prerežeme na polovicu. Torta bude vnútri vláčna, teda ju režte opatrne.

    Krém si pripravíme rozmixovaním všetkých surovín na plnku v mixéri dohladka. Polovicu krému rozotrieme do vnútra torty, poukladáme naň zvolené ovocie a prikryjeme druhou časťou torty. Zvyšný krém rozotrieme po jej okrajoch a vrchu.

    Tortu je najlepšie nechať stuhnúť cez noc v chladničke.

    5. mar 2015