371 / 389
    Čokoládovo-perníčkový likér
    monda17
    autor

    600 ml smotany na šľahanie 33%
    100 g čokolády - ideálne aspoň 60%
    100 g preosiateho práškového cukru
    3 lyžičky perníkového korenia
    150 - 200 ml rumu
    2 lyžice Nutelly alebo iného lieskovcového krému

    POSTUP

    Do hrnca si dajte variť smotanu. Až sa v nej začnú tvoriť bublinky, pridajte do nej nalámanú
    čokoládu, hrniec stiahnite z platne a čokoládu dohladka rozmiešajte. Pridajte preosiaty cukor,
    Nutelu, perníkové korenie a všetko poriadne premiešame - opäť dohladka 🙂. Zmes nechajte chvíľku vychladnúť a nakoniec vmiešajte rum.
    Plňte do čistých fľaštičiek a nechajte aspoň 12 hodín v chladničke odpočinúť. pred podávaním
    VŽDY poriadne pretrepte.
    Likér môžete skladovať 4-6 týždňov v chlade.

    27. dec 2020

    @monda17 dakujem za recept 💐😘 musím vyskušať

    27. dec 2020