monika76
9. máj 2013

Môj denný režim

Milé mamičky, dovoľte aby som vám priblížila náš deň, keď sa Jakubko necíti dobre. Som mamina 3 synov a s najmladším Jakubkom som na materskej dovolenke. Chcela by som vám opísať naše pocity a ako to prežívame.

6.50 ráno vstávam, hoc unavená, ale predsa, pretože moje 9-ročné ja ide do školy a to už z postele Jakubko sa dožaduje o svoje mliečko.
7.30 začína moje upratovanie každý den vysávač, prach a bežné veci. Poznáte to, je to režim alergika.
8.00 lieky ako každý deň, len s tým rozdielom, že beriem atb. Musíme silné dávky, máme zápal plúc.
8.30 plač a bolesť bruška, som uplakaný, len na ruky chcem. Tak len sedíme a hladíme bruško a pozeráme pri tom rozprávky.
9.15 chcel by som sa hrať, ale sa bojím. Prečo? No bojím sa všetkého, a tak si vyžadujem maminu. Autíčka, kocky, nič ma nezaujíma a len jedna vec - buď sedieť na rukách, alebo idem vysávať. Nie som vo svojej koži.
12.00 idem hajkať a len stonám zo spánku. Mamka rýchlo varí obed. Keď je čas, som na koníku.
13.15 už som hore, ale hore je aj moja teplota a mám ju cez 40C. Môj stále najhorší čas je obed na teploty.
14.15 konečne sme striasli aspon dačo a už by sme pred ďalšími liekmi mali aj niečo spapať, ale to velmi nejde. Nechcem jesť, ale ani piť. Tak po striekačkách mi mamka dáva. Som statočný od 3 mesiacov bojujem s takými teplotami.
15.25 už je braček doma a sa aj trošku pohráme, ale potom sa musíme učit a pripraviť knihy do školy.
17.00 zas bojujeme, zábaly, sprcha a lieky. Som zmorený a mamka so mnou plače.
18.15 pozeráme ešte rozprávku s bračekom.
20.00 do pyžamka a spať, no náš deň nekončí, ešte to len začína.
22.30 mam 40,7 teplotu a mamka sa o mňa bojí, no musíme dávať zábaly a bojovať. Ráno sa pôjde  smer pohotovosť alebo príjem.
Nespíme len ležíme a dávam obklady na hlávku. Bojím sa spať, no som unavená. Nemá ma kto vystriedať. Žiaden tatik tu nie je, ani nebol, keď som bol v perinke. Vzdal sa ešte keď som bol v brušku. To nevadí, mamka ma veľmi ľúbi.
Sú 3 hodiny ráno, mám cez 40C, je to zlé, no zas bojujeme. Slzy tečú a nik tu pri nás nie je.
5.00 ráno zaspávame, konečne to jak tak kleslo.
7.00 sme hore a sa obliekame na pohotovosť.
Na druhý deň ráno diagnostikované už na naše dosť boľavé plúca zápal. Nič to, musíme ísť vpred a tešiť sa, že kedy sa zas budeme vonku hrať. Život spoza okna je veľmi smutný. Monika

#magazin #denmamiciek #pribeh

Monika máš to veľmi náročné, si veľmi obetavá a úžasná maminka. Treba veriť tomu, že Jakubko z tých chorôb vyrastie a všetky Tvoje zlatíčka Ti budú prinášať len samú radosť🙂

9. máj 2013

@maminka3x ja v tom verím a dnes som mala aj debatu z jednou pani dr. ktorá vravela o deťoch ktoré trpia týmito teplotami ... že tu pomože len vyrásť z toho...CRP v pondelok 130 a dnes ma už len 18 sa veľmi teším .Dokonca povolené cez víkend v kočíku von lebo sa nesmie namáhať.

9. máj 2013

@monika76 Už to bude čoraz lepšie a lepšie. Držkajte sa 🙂

9. máj 2013

mojko moje az mi slzy tecu,tak strasne by som ti rada pomohla aspon pri striedani aby si si oddychla

9. máj 2013

@emulik00 Mirka to nič ja som to musela dať von. Je to teraz velmi ťažké a mám dosť.

9. máj 2013

drzim palceky,nech vas uz obchadzaju vsetky choroby!

9. máj 2013

@monika76 ja viem niekedy ti az kamen padne so srdca staci ked sa len porozpravas alebo napises a hned je aspon trosicku lepsie,drzkaj sa zlatko ja si vzdy poviem ze raz to prejde ze vsetko zle je na nieco dobre a ten hore asi vie preco prave my a nase deturence.Raz sa uz len nadtym pousmejeme ale zial dovtedy to musime vydrzat

9. máj 2013

@emulik00 tak máš pravdu raz všetko bude dobre...

9. máj 2013

@keckesova Ďakujem krásne

9. máj 2013

@monika76 mojko a raz sa stretneme a budeme uz len spomynat na prebdele a preplakane noci.Keby si cokolvek potrebovala vies ze som tu. :0)

9. máj 2013

@monika76 držím palce aj mu zistili z čoho je často chorľavejší.........chudáčik malinký............ak môžem ja by som na zápal pľúc zábaly radšej nedávala........viem tá teplota je hrozná no predsa,-(((

9. máj 2013

@sendy182 no on je imunodeficit a to mavaju detičky a s touto diagnozou take ako prehnane reakcie tela... kedy som nedala zabal alebo sprchu však by mohol .. ani nepišem, je to velmi nebezpečné takéto vysoké teploty.

9. máj 2013

@monika76 ,-(((......držím palce...nech je už len lepšie.........a čo liečenie?.........

9. máj 2013

@sendy182 no my chodíme aj teraz sme boli , to je na dlhu put..mal zlepšenie a zas sme na začiatku koli tomu zapalu...

9. máj 2013

@monika76 verím že sa mu poleší....

9. máj 2013

mrzi ma, ze malinky takto teplotuje... verim ze to uz coskoro prejde a budete santit vonku,hrat sa v piesku, bicyklovat,nahanat.... netusim ake trapenie prezivas ale obdivujem ta, ja som to horkotazko zvladla ked mal maly teplotu tri dni, naozaj som nespala... si silna a zvladnes cokolvek, drzim palce... M.

9. máj 2013

@broskilinka snažím sa a každá mamina keby musela tak by to zvládla.To skor človek pozerá ako to statočne znášajú tie deti.

10. máj 2013

máš môj veľký obdiv! 2x v živote som dávala dcére zábaly a ten krik,,,trhalo mi srdce,,plakali sme spolu,,,veľa síl a hlavne zdravíčka 🙂

23. máj 2013

@lailika Ďakujem pekne, no u nás je to podobne aj mne to nedá .

23. máj 2013

Strasne depresivne citanie. Mate moj obdiv, ste skvela mama. Verim, ze sa vam vsetko dobre sto krat vrati 🙂

21. aug 2013

@1177 Ďakujem

21. aug 2013

Začni písať komentár...

Odošli