monikaaa7
2. sep 2022
488 

Demänová rezort - miesto, kde sú deti na prvom mieste

Testovanie je moja práca… Ak ste si práve povzdychli, že tá sa má, tak to uvediem na správnu mieru. Mňa živí testovanie softwéru, čo teda nie je až taká zábava, ako bolo toto testovanie, ale poďme pekne od začiatku. Na začiatku bola výzva na zapojenie sa do testovania Demänová rezortu. Kto by nechcel, mi napadlo ako prvé. Ja Liptov veľmi môžem. Až tak, že ak by som sa mala ešte raz narodiť, tak prosím na Liptove. To prostredie je úžasné. Je to už pár rokov, čo sem jazdíme z Košíc niekoľkokrát ročne, väčšinou na otočku. Vďaka diaľnici to máme asi tak na 1 a pol hodinky cesty. Liptov vyhľadávame najmä kvôli prostrediu a aquaparkom. Raz ročne sa vyberieme aj na pobyt, keďže Liptov má toho veľa čo ponúknuť. Je to už taká naša rodinná tradícia. V takomto rodinnom rezorte sme ešte neboli a tak som sa do výzvy hneď zapojila. Prešli sme si ťažkým životným obdobím a preto zážitky a radosť v očiach našich detí sú pre nás najdôležitejšie, ale poďme k testovaniu.

Ubytovanie
Pre účely hodnotenia sa nám ušiel apartmán Štandard v budove M. Tento apartmán tvorí spálňa a kuchyňa spojená s obývačkou, kde sa nachádzal pohodlný rozťahovací gauč určený na bežné spanie, pričom oceňujem jeho jednoduché rozkladanie. Súčasťou apartmánu bola veľká kúpeľňa so sprchovacím kútom a elektrickým radiátorom, čo hodnotím veľmi pozitívne - využili sme to. Palec hore dávame aj za oddelené veľké WC, keďže väčšinou ho šupnú do kúpeľne a nám sa to páči takto, oddelene. Súkromná, prikrytá terasa s bočným výhľadom na Liptov má taktiež svoje čaro a je súčasťou apartmánu. Vybavenie kuchynky bolo postačujúce. My sme variť pri polopenzii nestihli, ale v rámci kontroly, všetko na špagety som našla, tak ako aj chladnička, či kanvica boli k dispozícii. Milé mi prišli aj čaje, soľ, cukor či korenie, ako taký základ v kuchynke. Apartmán bol veľmi príjemný, čistý, moderný. Taký škandinávsky štýl (však posúďte sami - viď foto). V rámci baby-friendly rezortu oceňujem na ubytovaní pripravené nové knižky pre rôzne vekové kategórie (v prípade zlého počasia by sa iste zišli), detskú kozmetiku a dostatočnú ponuku televíznych kanálov, vrátane tých detských. Výťah a parkovanie priamo pred apartmánovým domom sú vítané bonusy. Poloha apartmánu popri pripravenej detskej zjazdovke v kopci, trochu ďalej od atrakcii a stravovania, nám padla vhod. Inak by sa deti s nami odmietli prechádzať, kdesi mimo atrakcií, len tak. Zabudla som dodať, že súčasťou nášho testovacieho tímu boli aj 8-ročná dcéra a 5-ročný syn.

Stravovanie - polpenzia

Dve noci ubytovania zahŕňali aj 2x raňajky a 2x večeru. Začínali sme večerou. Večere sa podávali v indickej reštaurácii Safran, ktorá je súčasťou areálu a nachádza sa na poschodí. Vybavenie celého areálu, čiže aj tejto reštaurácie, podliehalo jednotnému škandinávskemu štýlu, kde dominuje drevo a pôsobí teplo a moderne. Stolovať sa dalo aj na terase, čo v prípade pekného počasia pridá na atmosfére. Vybrať sa dalo z viacerých druhov mäsa, príloh, ale aj indických špecialít. Alternatívou bolo aj sladké jedlo - buchty či tvarohové plnené guľky. Detské menu zahŕňalo pizzu, rôzne fritované mixy (syr, zelenina) a polmesiačikové hranolky, teda sa tak tvárili, ale moje deti neoklamali. Možno taký tajný tip pre rezort, deti milujú klasické hranolky. Veľmi bohatý výber ovocia a k tomu čokoládová fontána nás potešili. Koláčiky boli ako taký bonus. Súčasťou polpenzie nie sú nápoje pri večeri, ale ich doobjednanie bolo úplne ok, aj čo sa ceny týka.

 Na deti v tomto rezorte myslia všade a táto reštaurácia nebola výnimkou - detské stoličky, detské menu, detský kútik, záchody hneď pri reštaurácii, prebaľovací pult a ochota personálu pomôcť a to znamená pre mňa baby friendly. Večere sa podávali od 17-tej do 20-tej hodiny, čiže každý si našiel ten svoj optimálny čas.

 Raňajky, v čase od 7-mej do 10-tej, sa podávali v jeden deň dokonca v dvoch reštauráciách (Pinus aj Safran). Aj to svedčí o snahe rezortu zabezpečiť čo najvyšší komfort pre svojich hostí. Výber bol ozaj široký a úprimne, ani mi nič nenapadá, čo by mi tam chýbalo. Našli sa teplé jedlá - vajíčka na rôzne spôsoby, párky, klobásky, anglické raňajky, studené jedlá - rôzne syry, salámy, šunky, zelenina, šaláty, kváskové pečivo, rôzne mlieka, jogurty, ovocie, cereálie pre deti, ale aj dospelých, káva, čaj, kakao, džúsy, no jednoducho, čo vám napadne. Bonusom bolo, že sme si sami robili čerstvé wafle. Za mňa bola strava veľmi chutná a bohatá. Priestory veľmi príjemné. Narátala som 3 detské kútiky, obrazovky s reklamnými videami ukazujúcimi, čo všetko sa dá v rezorte zažiť a vtáčiky, na tie som skoro zabudla, v reštaurácii na prízemí bola aj veľká klietka s papagájmi a to deti môžu. Jednoducho každá aktivita pre deti v reštaurácii je vítaná, aby sme aj my rodičia v kľude dojedli.

Atrakcie
V tomto rezorte nájdete toho mnoho pre deti. Základ tvorí aquapark a fun park. Aqua park sme nestihli navštíviť - čo nám teda ostáva nabudúce, no fun park sme vyskúšali sprava aj zľava. Mojím drobcom sa páčili najmä hlavné atrakcie a to 3D bludisko, kde dieťa, ale aj rodič, prekonáva rôzne prekážky pri ceste nahor a napokon sa šmykne dolu tobogánom. Vyskúšali sme aj my s mužom a môže byť 🙂 Skákací hrad prejdený mnoho krát, najmä mojim Miškom, som na jeho prosenie vyskúšala aj ja🙂 Nasmiali sme sa teda riadne, lebo tie deti sú fakt odvážne. Trampolínové centrum bolo tiež nami využité, ako aj skákanie na trampolínach s výstrojou, ktoré bolo za doplatok, no dcéra to má veľmi rada a syn si to vyskúšal prvýkrát. Našli sa tam aj moderné mechanické kolotoče, či spúšťanie sa na kotvách. Priznám sa, že neviem ako sa daná aktivita volá. Vo fun parku oceňujem vaky na sedenie, či pohodlné sedadlo - ležadlá pre nás rodičov. Inak ihrísk bolo v areáli veľa. Atrakcie vo fun parku sa dali navštíviť za doplatok aj pre neubytovaných hostí (cenník nájdete na stránke rezortu). Ubytovaní hostia to mali v cene. Deti dostali náramky na ruky a my dospelí sme používali pre vstup karty od izieb. Počas nášho pobytu som nezaznamenala problém s turniketmi, o ktorom som čítala v iných recenziách.

Mini ZOO a zvieratká sú top pre deti rôznych vekových kategórii. Detičky si mohli o zvieratkách prečítať základné informácie, mohli ich kŕmiť krmivom, ktoré sa dalo zakúpiť pri vstupe, hladkať, dokonca mohli aj k zvieratkám do ohrady. Zo zvieratiek sme tu našli ovečky, kozičky, zajačiky, sliepočky, kačky a dvoch psíkov, ktorých som ani brechať nepočula. V areáli mini ZOO boli aj vodné kaskády, čo je teda veľká zábava pre deti, lebo si tam môžu pumpovať vodu, zatvárať a otvárať rôzne cesty pre vodu, ktorá finálne konči v jazierku pre kačky. Slnečníky a sedenie pre rodičov boli dobrý nápad. Mini zoo hodnotíme veľmi pozitívne - deti milujú zvieratká.

 O zábavu v areáli sa staral animačný tím a maskoti Anička a Kubko s prsiami (takto ho nazvali moje deti). Ráno detičky cvičili, kŕmili zvieratká, tvorili - napr. maľovali na kamene. Večer mali mini disko. O deti tu bolo ozaj postarané. Nesmiem zabudnúť ani mnohé športové aktivity, ktoré sme tu našli od ping pongu, basketbalu, futbalu a rôznych hier v stane, ktorý je využívaný na rôzny program, ako napr. večerná živá hudba.

 Welness a Fitness je taktiež súčasťou rezortu. Vo fitku sa nachádzalo pár strojov na cvičenie ako bežiace pásy, bicykel, cvičiaca veža, no otvárajú ho spolu s welness až o 12-tej, čo mne príde veľmi neskoro (ja napríklad rada cvičím ešte pred raňajkami). Vo wellnesse sme našli rôzne sauny - fínska, parná, infra, kaďu s ľadovou vodou, veľkú výrivku pre hádam aj 10 osôb a mini vírivku, malý bazén pre deti a odpočiváreň, vnútornú aj vonkajšiu. Welness nie je veľký, no potešil by nás aj vnútorný bazén, keďže Liptov je chladnejší kraj. A trošku nás mrzelo, že welness je pre deti len do 17-tej hodiny. Fotky z interiéru nemám, keďže som bola upozornená, že sa tam nesmie fotiť.

Celkový dojem
 Demänová rezort nás veľmi milo prekvapil. Ubytovanie sa nám páčilo. Strava nám chutila. Deti sa vyšantili do sýtosti. Prvý dojem bol perfektný – deti síce nevedeli, čo skôr a len híkali. Našťastie, druhý deň už mali predstavu, čo sa kde dá robiť a už si našli nejakú tú svoju postupnosť. Využitie atrakcii je viazané najmä na dobré počasie. Nie som si úplne istá, ako veľmi by sa deti zabavili, ak by nám počasie nevyšlo. V areáli sa dalo dokonca aj opekať v pripravenom priestore. Demänová rezort ponúkal všetko, čo dobrý baby friendly rezort má mať, teda aspoň z môjho pohľadu. Za dobrý nápad považujem aj informačné kartičky v ktorých sme mali karty od izby. V nich sa totiž nachádzali informácie o tom, kedy sa aké jedlo podáva, kedy sa dá navštíviť welness a fitko, ako sa pripojiť na wifi, informácie o tom, čo máme v cene či telefónne číslo na recepciu a aj čas check outu. Všetky potrebné info na jednom mieste. V rezorte sme sa stretli s mnohými národnosťami a jazykmi, čiže rezort je známy aj za hranicami Slovenska.

Demänová rezort odporúčame všetkým rodinám a my už teraz zvažujeme zimný pobyt, keďže v areáli sa nachádza aj detská zjazdovka dlhá 450 metrov a klzisko, no a do Jasnej je to len na skok.

Ďakujem Modrému koníku ako aj Marketingovému oddeleniu Demänová rezort za možnosť testovať tento zábavný rezort – robíte to dobre.

#test_demanova_rezort
#recenzia
#recenzia_demanova_rezort39

Boli sme tam na pár dní minulý rok aj tento rok opäť a určite pôjdeme zas ,páči sa nám tam 👍

3. sep 2022

@paparkam aj my pôjdeme...mňa sa už Miško pýtal,že kedy zase pôjdeme tam,kde mal náramok na ruke?🙂 A to sme už 3.vikend doma a nijako nemal dovod to spomenúť...

4. sep 2022

Začni písať komentár...

Odošli