mummy01
13. dec 2015
2239 

Som ako vy a predsa som iny

Ahojte,

mozno si ma pametate a mozno nie. Som chlapec s modrymi ocami. O par dni budem mat 6rokov,chodim do skolky,mam sestru aj mamu a tata. Som ako vy a predsa som iny. 

Ludia sa na mna divaju,vraj mam krasne oci. Len tak ma pohladia po hlave alebo sa ma vselico pytaju. Chcu na mna hladiet,chcu sa ma dotknut. Ja to nemam rad. Som ako vy a predsa som iny.

Rad sa hram s vlakmi,vsetko chcem vediet. Milujem psikov a aj oni mna,ked ich hladim som sam sebou. Chcel by som lietat,zit v Londyne,mat vela psikov a letiet na mesiac.

Som ako vy a predsa som iny.

Nemam kamaratov,ani neviem ci by som ich chcel mat. Deti ma znervoznuju,beru mi moje veci a ja neviem co si mam o nich mysliet. Vidia ze som iny a ja neviem ci sa chcu so mnou hrat. Som rad sam alebo sa rozpravam s mamou. Moja mama mi rozumie. Vie ze som iny ale pre nu som najdokonalejsia bytost pod slnkom. 

Som ako vy a predsa som iny.

Tak ak niekedy stretnete chlapca ktory vam neodpovie na otazku ci pozdrav,alebo chlapca ktory dookola opakuje tu istu vetu v obchode mozno som to ja. Alebo zbadate chlapca s krasnymi modrymi ocami na vystave ci v muzeu ako krici na svoju mamu ze chce hot-dog a mama mu dookola vysvetluje ze hot-dog prenho nema a budete mat chut tomu skoro 6rocnemu chlapcovi vysvetlit ze je velky na take spravanie,mozno som to ja.

Som ako vy,mam dve ruky aj dve nohy,som mudry a viem rozpravat a predsa som iny. Mam Aspergerov syndrom. Nedivajte sa na mna ani na moju mamu s vycitkou. Robim co mozem a snazim sa zit tak ako si to predstavujete vy.

Ale som kto som. Som nadpriemerne inteligentny asperger,mozno raz nieco vymyslim alebo objavim tak mi nezazlievajte ze sa obcas zle spravam,nerobim to naschval. Nepozerajte sa na moju mamu cez prsty lebo ona robi co moze a najlepsie ako vie a verte mi ze to obcas so mnou nema lahke. Vidim ze je obcas smutna ked zas a znova zisti kolko ludi nam nerozumie.

Nesudte nikoho v koho slapajach ste nikdy nekracali a pametajte: "Som ako vy a predsa som iny"

krasne...u nas tiez maju podozrenie na Aspergerov syndrom.cakame na vyjadrenie...vela zdravicka a trpezlivosti zelam🙂

14. dec 2015
mummy01
autor

@dafiatko dakujeme

14. dec 2015

@mummy01 nádherne napísané,tak s citom a láskou-a pritom presne opisujes aj moju kazdodennu realitu.
Prajem ti vela sily a vela dobrych ludi okolo teba ❤️😇

22. dec 2015
mummy01
autor

@sisika dakujem, to iste prajem aj ja Tebe

22. dec 2015

@mummy01 ďakujem ti ❤️
Teraz som docitala tvoje predosle pribehy chlapca s modrymi ocami-nasla som tam vela vela toho co ma oslovilo.
Pises krasne,uz sa tesim na pokracovanie 😇

22. dec 2015
mummy01
autor

@sisika dakujem,si zlata. To je taka moja psychohygiena...uz pracujem na dalsej casti.

22. dec 2015

krásne napísané, veľa trpezlivosti, mám kolegynku so synom s aspegerom a obdivujem silu a energiu, klobúk dole mamičky

22. dec 2015

Ten nas ma krasne cierne oci 🙂 a tiez je uzasny 🙂

22. dec 2015

My sice aspergera nemame,ale mame detsky autizmus ☹ velmi velmi vystizne napisane 🙂

23. dec 2015

Krásne napísané.my mame prvky aspergera,ADHD, porucha psychiky, je to zložité pre nás a aj pre okolie ktoré nás nevie pochopiť.

23. dec 2015
mummy01
autor

@kvila
@veronikazuko
@ali08 dievcata dakujem,prajem vam nech nikdy nestratite silu a vieru v lepsi zajtrajsok

23. dec 2015

@mummy01 Videli ste film Jemenuji sme Khan? Je o chlapikovi s Aspergerovym syndromom. Je velmi pekny, mali by ho vidiet vsetci, aby aspon trosku dokazali pochopit co sa odohrava v hlavicke tychto ludi a ako im vieme pomoct 🙂

23. dec 2015
24. dec 2015
28. dec 2015

❤️

28. dec 2015

@mummy01 som sa pri citani rozplakala, uzasne si to napisala, je citit ako to prezivas a rozumiem ti. citit to, co citia deti, dokaze len mama, myslim si. a velmi ta obdivujem, co zvladas so svojimi detickami a ako velmi sa im snazis pomoct. obcas citam temu o detoch s aspergerovym syndromom. zelam vam vsetko dobre!

15. jan 2016
mummy01
autor

@santafe dakujem velmi pekne...robim co viem aj ked obcas by som chcela pohnut celym svetom a zas a znova padam na kolena tak to nikdy nevzdam. Skoda len ze je tak malo ludi ktori nam rozumeju. Ale dakujem za pekne slova

11. feb 2016
11. mar 2016

@mummy01 smutne a zaroven krasne 🙂 dakujem za krasny pribeh o chlapcovi s modrymi ocami..prajem mu len to najlepsie v zivote..

11. mar 2016

nik ako milujuca mamina to nevie napisat krajsie o svojom uzasnom vynimocnom (nie inom ) dietati 😀 drzim palce a vela trpezlivosti a zdravicka

11. mar 2016

❤❤❤❤ az mi slzy vybehli, krasny a laskyplny opis.

12. mar 2016

krasne pribehy na pokračovanie.. náš drobec má tiež krásne modré veľké očká, najkrajšie na svete a hlávku plnú kučeravých vláskov.. ešte nemáme diagnozu, podozrenie ale ano.- u nás detsky autizmus...

1. máj 2016

Presne tak.. vela sil zelam a vsetko dobre !!!

28. máj 2016

Krasny clanok.

13. okt 2017

Začni písať komentár...

Odošli