nankab
23. nov 2017
118 

Maska na problematickú pokožku

Maska na problematickú pleťZa roky skúšania pleťových masiek som si obľúbila niekoľko prísad, ktoré na moju pleť fungujú najlepšie. Niekoľko z nich som zmiešala a vznikla z toho parádna maska. Táto maska čistí póry, je antibakteriálna, pleť rozjasní, udrží ju hydratovanú, urýchli hojenie a pôsobí proti zápalom. Dovoľte mi predstaviť hlavných hrdinov, z ktorých sa skladá táto úžasná prírodná maska.

Zelený francúzsky íl

Íly všeobecne patria medzi najlepšie prísady, ktoré môžete použiť na čistenie problematickej pleti. Hĺbkovo ju čistia, nasajú z pleti prebytočnú mastnotu a vytiahnu z nej prípadné usadené toxíny. Najlepšie výsledky dosiahnete, samozrejme, pri pravidelnom používaní. Pre problematickú pleť je výborný zelený íl.

Nimbový (neem) prášok

Tento zelený prášok je ideálny pre problematickú pokožku. Nevysušuje ju, pôsobí antibakteriálne (čím pomáha predchádzať vzniku vyrážok) a tiež protizápalovo, zmierňuje a upokojuje zapálené vyrážky či akné. Mierne utišuje bolesť. Urýchľuje hojenie a je skvelé ho použiť aj na pokožku trpiacu akné. Nimba je vhodná aj na pokožku trpiacu psoriázou, ekzémom a na citlivú či alergickú pleť.

Postup:

  • Môžete si predmiešať aj väčšie množstvo tejto masky, z každej prísady napríklad použite 2 polievkové lyžice a dobre ich premiešajte. Takto predmiešanú zmes budete mať vždy po ruke.
  • Na jedno použitie stačia 2 čajové lyžičky zmesi. Zmiešajte ju s 1 čajovou lyžičku medu (pôsobí hojivo, antibakteriálne a hydratačne), 1 čajovou lyžičkou tekutiny (pleťovou vodou, kvetinovým hydrolátom, bylinkovým čajom, mliekom či čistou vodou), 2 kvapkami oleja, napríklad jojobového alebo mandľového.
  • Naneste na čistú pleť a nechajte cca 15 minút pôsobiť. Maska pôsobí, kým je vlhká, preto ju môžete priebežne zvlhčovať. Nenechajte ju uschnúť, inak vám môže nepríjemne sťahovať pleť, čo môže viesť k jej začervenaniu.
  • Ak vám maska vytiahne na povrch pleti nečistoty, doprajte si po nej aj pleťový píling, ktorý vás zbaví vytiahnutých nečistôt a odumretých buniek. Následne pleť hydratujte.

Začni písať komentár...

Odošli